Engelsiz Dünya Platformu İle Azerbaycan Savaş Gazisi Kadınlarına Sosyal Yardım Birliği Arasında İş Birliği

İSTANBUL - Engelli bireylerin toplumsal hayata daha aktif katılımını sağlamak amacıyla, uluslararası düzeyde çalışmalar yürüten Engelsiz Dünya Platformu ile Azerbaycan Savaş Gazisi Kadınlarına Sosyal Yardım Birliği arasında ön protokol imzalandı.

Platformdan yapılan açıklamaya göre, "Engelsiz Dünya Platformu- Azerbaycan" ismiyle hazırlanan protokolle, Azerbaycan'da dezavantajlı gruplarla birlikte yaşama kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Engelsiz Dünya Platformu Başkanı Kenan Yabanigül, Türkiye'de edindikleri bilgi ve tecrübeyle, uluslararası düzeyde de kullanmak üzere kısa vadede Balkanlar ve Türk Cumhuriyetleri, uzun vadede de diğer bölgelerde platform oluşturma çabasında olduklarını kaydetti.

Protokolle, Savaş Gazisi Kadınlarına Sosyal Yardım Birliğinin, oluşacak yeni çalışma içerisinde yer alacak üniversite ve yerel yönetimlerle Engelsiz Dünya Platformu arasında kurumsal ilişkiler oluşturacağını aktaran Yabanigül, "Platformumuzun kuruluşunda emeği geçen başta Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na ve çok kıymetli eşi Dr. Sare Davutoğlu Hanımefendi'ye şahsım ve platformumuz adına şükranlarımı sunarım" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Savaş Gazisi Kadınlarına Sosyal Yardım Birliği Başkanı Rada Abbas da bu kapsamda yürütülen çalışmalar dolayısıyla halkı ve devleti adına teşekkür etti.

Karabağ Savaşı sonrası doğan bebeklerin çoğunun engelli olarak dünyaya geldiğine dikkati çeken Abbas, şu değerlendirmede bulundu:

"Karabağ Savaşı nedeniyle aşağı yukarı 50 bine yakın engelli var. Azerbaycan’da toplamda 200 bin kişi savaş, doğum ve kazadan dolayı engelli olarak hayatına devam ediyor. Engellilerin hayata entegre olması için birçok çalışma hayata geçirilmeli. Bu çalışmalara tecrübelerinizle yardım edeceğiniz için ve bilge faaliyetlerimiz adına çok memnunum. Başbakan Davutoğlu ve muhterem eşi Dr. Sare Hanım'a çok teşekkür ederim. Ümit ediyorum ki devamlılığı olan bir iş birliğimiz olur."

Kaynak: AA