AK Partili Yeneroğlu Açıklaması 'Yurtdışındaki İnsanımızın Yüzde 60'I Ülkenin İstikrarı İçin AK Parti'ye Oy Vermiştir'

AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti İstanbul 3. bölge milletvekili adayı Mustafa Yeneroğlu, Küçükçekmece’de balık ağı fabrikasını ziyaret etti. Yeneroğlu, “Yurtdışındaki insanımızın yüzde 60’ı ülkenin istikrarı için AK Parti’ye oy vermiştir" dedi.

AK Partili Yeneroğlu Açıklaması 'Yurtdışındaki İnsanımızın Yüzde 60'I Ülkenin İstikrarı İçin AK Parti'ye Oy Vermiştir'
AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Küçükçekmece’de balık ağı fabrikasını ziyaret etti. Fabrika işçileriyle bir araya gelen Yeneroğlu ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yeneroğlu, “Milletimize ‘90’lı yılları ve 2002 yılından sonra gelen AK Parti’nin ortamı şöyle bir gözünüzden geçirin’ diyoruz. Vatandaşımız, 90’lı yıllarda Türkiye faili meçhulleriyle güneydoğuda, inançlarından dolayı ötekileştiren insanları, siyasi parti mezarlıklarını, farklı etnik kimlikleriyle dışlanan insanları, Ahmet Kaya gibi değerli bir sanatçının Kürtçe şarkı söylediği için yurtdışına kovulduğu bir Türkiye’den, 2002 yılı sonrası her şeye rağmen demokratikleşme sürecinin ön planda tutan, kurumları daha da demokratikleşme çabasına giren, ülkemizin en ücra köşelerinin de kalkınması için çaba gösteren bir AK Parti iktidarıyla mukayese etmeliler. 7 Haziran süreci 90’lı yıllarda yaşadığımız sürecin ufak bir kesiti olduğunu söyleyebiliriz. Bu seçimler siyasi partileri programlarının yarışmasından öte, ülkemizin kaderi açısından viraj noktasında, ya 90’lı yıllarda koalisyonlarla yönetilen, dış borçlarla ayakta duran Türkiye mi ya da ekonomik anlamda tam bağımsızlığını ilan etmiş, 2023 hedefleri olan bir AK Parti iktidarının mı seçileceğinin belirleneceği bir seçim. Bu doğrultuda ümit varız. Tablo çok net. Genç nesil de 7 Haziran sonrası durumu gördü. Tablo çok net. Vatandaşlarımızın huzur ve istikrar adına kararını AK Parti lehine vereceğini ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

AK Partili Yeneroğlu, yurt dışında kullanılan oyları da değerlendirerek, “Partimizin bana verdiği görev doğrultusunda yurtdışı seçim koordinasyon merkezi başkanlığını yürütüyordum. 54 ülkede 113 sandıkta vatandaşlarımız oy kullandı. Türkiye şartlarından çok farklı şekilde en az 30-40 km kat ederek oy kullanabildiler. Buna rağmen 2013 yılında yapılan AP seçimlerinden daha yüksek bir katılımla, yüzde 45-53 arasında bir katılımla vatandaşımız Türkiye’ye olan bağlılığını ortaya koymak adına sandığa gitti. 1 milyon 300 bin insan oy kullandı. Sandıktan çıkan dağılım yurtdışındaki insanımızın da ülkeyi nasıl gördüğünü net bir şekilde ortaya koyacaktır. Yurtdışındaki insan mukayese anlamında ülkenin nasıl geliştiğini çok rahat anlayabiliyor. Yurtdışındaki insanımız Türkiye’nin nasıl büyük bir yol kat ettiğini net bir şekilde görüyor. Kullanılan 1 milyon 300 bin oy arasında yüzde 60 oranında ülkenin istikrarı, huzuru için AK Parti’ye oyunu vermiştir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA