AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ve Seçim İşleri Başkanı Sezen Açıklaması

"MHP lideri Devlet Bahçeli'nin hayır zihniyeti, Afyonkarahisar'daki MHP teşkilatına da sirayet etti"

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Hüseyin Sezen, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hayır zihniyetinin Afyonkarahisar'daki MHP teşkilatına da sirayet ettiğini söyledi.

Toplantıda, geçtiğimiz günlerde Emirdağ ilçesinde Ülkü Ocakları üyesi 6 kişinin istifa ederek AK Parti'ye geçmesinin ardından MHP İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya cevap veren Sezen, yapılanın siyaseten etik olmadığını dile getirdi.

MHP İl Başkanlığından, AK Parti'ye katılanların partilerinden olmadığı yönünde açıklama yapıldığına işaret eden Sezen, şunları kaydetti:

"Bu arkadaşlar Emirdağ ilçesinde Ülkü Ocakları üyesi. Bu gençleri MHP’li kabul etmiyorlarsa takdir kendilerinindir. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin hayır zihniyeti, Afyonkarahisar'daki MHP teşkilatına da sirayet etti. Hukuka aykırı bayrak ve afiş astığımızdan bahsedildi. Afyonkarahisar merkezde İlçe Seçim Kuruluna bildirdiğimiz 6 seçim büromuz vardır. Teşkilat binaları ve seçim bürolarına bayrak, afiş, poster gibi materyallerin asılması yasaldır. 'Haydi Bismillah' lafzının YSK’nın kararı ile sadece şarkı olarak kullanılması yasaklanmıştır. Bunun poster ve pankart gibi materyallerde kullanılması, İlçe Seçim Kurulunda sadece MHP'li üyelerin hayır oyuna karşı oy çokluğu ile uygun görülmüştür."

İl Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Mustafa Ötken de "Bildiğiniz gibi seçimlere sayılı günler kala çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz" dedi.

Milletvekili adaylarının ilçe, belde, köy ve mahallelerde yoğun çalışma programı sürdürdüklerini belirten Ötken, çalmadık kapı sıkmadık el bırakmayan milletvekili adayları ve teşkilat mensuplarının vatandaşlarla bir araya geldiğini ifade etti.

İl Başkanı Yardımcısı ve Siyasi Hukuk İşleri Başkanı Hüseyin Tutumlu, 7 Haziran öncesi yürütülen kampanyanın aynısının 1 Kasım öncesi de yürütüldüğünü dile getirdi.

"Bu seçimde MHP ve CHP gibi siyaseti partiler seçim bürosu açmamış olabilirler" diyen Tutumlu, şunları söyledi:

"Kampanyalarını daha sınırlı tutuyor olabilirler. Ama bu onlara bizim 7 Haziran seçimlerinde nasıl bir tanıtım kampanyası düzenlemiş isek ve yürütmüş isek o yoğunlukta kampanya yürütmemize mani olacak şikayetlerde bulunmak hakkı verilmez. 7 Haziran seçimlerinde Afyonkarahisar’da aldıkları oyun eridiğini gördükleri için maalesef bu seçimde hem MHP hem de CHP sürekli bir şikayet ve seçim kurullarına itiraz gibi mağdur olduklarına dair sanki algı oluşturmak ister gibi bir sızlanma içerisindedirler. Biz nasıl 7 Haziran seçimleri öncesi güçlü bir kampanya yapmış isek 1 Kasım’a giderken de aynı güçlü kampanyamızı devam ettiriyoruz."
Kaynak: AA