Saimbeyli'de Bin Keklik Doğaya Salındı

Saimbeyli ilçesinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Enerjisa işbirliğiyle hayvan popülasyonunu artırarak, sürdürülebilir av yaban hayatına katkı sağlamak amacıyla bin keklik doğaya salındı.

Kozan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Yakup Atıcı, yaptığı açıklamada, sorumluluk sahalarının Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke ve İmamoğlu ilçelerini kapsadığını belirterek, bu alan içindeki Dağılcak Tabiat Parkı ile Hançer Deresi Yaban Hayatı Geliştirme Sahasının faaliyet alanları içinde bulunduğunu hatırlattı.
Atıcı, Enerjisa ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü arasında yapılan Yamanlı II Hidroelektrik Santrali inşaatının ÇED taahhüdü doğrultusunda, Elazığ'daki özel üretim yerinden alınan bin adet kınalı kekliğin Saimbeyli ilçesindeki Hançerderesi Yaban Hayatı Geliştirme Sahasındaki makilik, taşlık ve kokurdanlıkların oluşturduğu doğal alana bırakıldını belirtti.

Atıcı, keklik salımı ile doğal yaşamın korunmasının yanında, özellikle tahıl ambarı sayılan Adana'da ekinlere ve buğdaylara zarar veren, ekin kalitesini düşüren süne zararının engellenmesinin ve insan ölümlerine neden olabilen kenelerin yok edilerek biyolojik dengenin korunmasının da amaçlandığını kaydetti.

Keklik salım için düzenlenen törene Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Mehmet Yüksel Çevirgen, Enerjisa Şantiye Müdürü Mehmet Karaağaç ile kurum ve şirket çalışanlar ile vatandaşların katıldığı bildirildi.

Kaynak: AA