Çatak Projesi Bilgilendirme Toplantısı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl Kırıkkale'de uygulanacak Çevre Amaçlı Tarım Alanlarının Korunması Projesi'nin (ÇATAK) bilgilendirme toplantısının yapıldığı bildirildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlığın Kırıkkale'de ilk defa uygulayacağı bu projeyle, doğa dostu sürdürülebilir bir üretim yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Bakanlık olarak "Tarladan sofraya güvenli gıda" sloganıyla üretim gerçekleştireceklerini ifade eden Kırbaş, bu yıl projeyi Delice ve Karakeçili ilçelerinde uygulayacaklarını ve daha sonra il geneline yaygınlaştırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Kırbaş, bakanlıkça 30 ilde 60 bin hektar alanda ve yaklaşık 20 bin çiftçi tarafından uygulanan ÇATAK Projesi sayesinde toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi, tarımın olumsuz etkilerinin azaltılarak sorunlu toprakların ıslahının amaçlandığı anlattı.
Toplantının ardından teknik ekibin, Karakeçili ve Delice ilçelerindeki uygulama yapılması düşünülen arazilerde incelemelerde bulunduğu kaydedildi.
Kaynak: AA