Besaş'tan Çiftçilere 3,5 Milyon Lira Ödeme

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla Keles ilçesinde kurulan Bursa Ekmek ve Besin Sanayi (BESAŞ) Süt Ürünleri Tesisi, 1,5 yılda 3 bin 250 ton süt alımı gerçekleştirerek bölge çiftçisine 3,5 milyon lira ödeme yaptı.

BESAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, Orhaneli, Harmancık, Keles ve Büyükorhan ilçelerine yönelik faaliyete alınan süt ve süt ürünleri tesisi için kasım 2013 ile aralık 2014 tarihleri arasında 3 bin 250 ton süt alımı yaptıklarını bildirdi.
Alımlar sonucu çiftçiye 3,5 milyon lira ödeme yapıldığını hatırlatan Bektaş, üretilen ürünlerden en fazla rağbeti "gurme kaşar"ın gördüğünü belirtti.

Süt alımlarının kalkınma kooperatifleri ve birlikler aracılığıyla gerçekleştirildiğini ve herhangi bir kişiden süt alımı yapmadıklarını vurgulayan Bektaş, şunları kaydetti:
"Bu konuda Pınarcık, Dağdibi, Baraklı köyleri ve Harman-Demirci-Yunuslar tarımsal kalkınma kooperatifleriyle Keles Süt Üreticileri Birliğini aracı olarak kullanıyoruz. 1,5 yıl gibi kısa sürede 3,5 milyon liralık katkı sağlamak ve buradan elde edilen geliri çiftçilerin eğitiminde kullanmak, yatırımın hedefine ulaştığını gösteriyor. Süt ve Süt Ürünleri Tesisi, son teknolojiyle donatıldı. En iyi makine parkının yurt dışından getirilerek Keles'te kurduk. En büyük farkımız budur. Fabrikada sağlıklı tüketim için tüm tedbirlerin aldık. Sağlık ve Tarım bakanlıklarının belirlemiş olduğu kriterlerin eksiksiz olarak uyguluyoruz. Gıda tüzüğüne uygun olmayan herhangi bir üretim, sistemimiz içerisinde yer almamaktadır. Kurmuş olduğumuz laboratuvarda ürünler incelenerek, uygun olanları imalata sokulmaktadır."
BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan ise fabrikada üretilen ürünler arasında en fazla ilgiyi gurme kaşarın gördüğünü aktardı. Bu ürünün 12 kilogramlık sütten yapıldığını ve içinde kimyasal hiçbir madde bulunmadığını ifade eden Aydoğan, özellikle çocuklar ve yaşlıların bu ürünü kemik erimesine karşı kullandığını bildirdi.
Kaynak: AA