Aksaray'da Basınçlı Sulama Sistemleri Açıldı

Aksaray'ın Sarıyahşi ilçesine bağlı Boğazköy beldesinde, Sarıyahşi-Boğazköy Göletten Kapalı Sistem Sulama Tesisi'nin açılışı yapıldı.

Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında 2013 yılı yatırım programında yer alan Sarıyahşi-Boğazköy Göletten Kapalı Sistem Sulama Tesisi, Aksaray Valisi Şeref Ataklı ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Babaoğlu'nun katıldığı törenle hizmete açıldı.
Vali Ataklı, törende yaptığı konuşmada, 5 milyon lira yatırım bedeli ile tamamlanan sulama yatırımı sayesinde Boğazköy'de sulanabilir arazi varlığının 5 bin dekardan 10 bin dekara ulaştığını söyledi.

KOP kapsamında küçük ölçekli sulama projelerinin uygulandığını belirten Ataklı, "Aksaray'da bugüne kadar 29 sulama tesisi inşaatını gerçekleştirdik. Toplam 34 milyon lira yatırımla 100 bin dekar alanı basınçlı sulama sistemleriyle suladık" dedi.

Ataklı, Sarıyahşi ilçesinin geniş ve etkin şekilde sulanabilecek tarım alanlarına sahip olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımız tarımsal üretimlerini geliştirip katma değerli ürünler yetiştirdiğinde kendi yaşamlarını daha güzel bir şeklide sürdürme imkanı içinde bulunacaklardır. Bu hepimizin arzu ettiği bir konudur. KOP desteklediği ve uyguladığı bu projelerle bir temel oluşturulmuş oldu" diye konuştu.

Babaoğlu ise mümkün olduğunca su kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirdiklerini, Küçük Ölçekli Sulama Projesi (KÖSİP) kapsamında Aksaray'da çok başarılı bir şekilde ilerlediklerini kaydetti.

Törene, Sarıyahşi Kaymakamı Bilgehan Karanfil, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Sarıyahşi Belediye Başkanı Fatih Ünsal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA