"Hedef Engellilerin Tam Katılımı" Projesi Devam Ediyor

Bayburt'ta ev ev gezerek tespit edilen engellilere, devletin sunduğu her türlü rehabilitasyon, eğitim, sağlık ve istihdam gibi hakları anlatan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, bugüne kadar 50 engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaş tespit etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca uygulamaya konulan Engellilere Destek Programı kapsamında uyguladıkları "Hedef Engellilerin Tam Katılımı" projesi çerçevesinde ilçeler, beldeler ve köylerdeki çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Çalışmalar kapsamında Aydıntepe ve Demirözü ilçeleri, Gökçedere, Beşpınar, Arpalı, Akşar, Konursu ve Çayıryolu beldeleri ile merkez ve ilçelere bağlı 168 köyde ulaşmadıkları hiçbir vatandaş kalmadığını anlatan Pala, "Bayburt merkezdeki tarama çalışmalarına başladık. İlçe, belde ve köylerde yaptığımız tarama çalışmalarında, devletin sağladığı hak ve hizmetlerden bugüne kadar hiç yararlanmayan 50 engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşımızı tespit ettik. Tespit ettiğimiz bu vatandaşlarımızın farkında olmadıkları engelli maaşları veya evde bakım ücreti ile diğer sosyal haklarına hemen kavuşması sağlandı" dedi.

Pala, projenin iki ay içerisinde tamamlanmasını planladıklarını ifade ederek, "Bu proje sonunda inşallah hedeflerimizi elde etmiş olacağız. Yine projemiz ile Bayburt'ta engellilerin toplum içerisinde hizmetlere ulaşmada sorun yaşamamaları için çalışacağız. Bunların yanı sıra eğitim, sağlık, bakım ve istihdam konusunda önemli aşama kaydederek engellilerimizin insan onuruna yakışır bir hayat sürmelerine yardımcı olacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA