Yedisu, Kamu Yatırımlarıyla Kalkınıyor

Bingöl Yedisu Kaymakamlığı, 2011-2013 yılları arasında eğitim, sağlık ve ulaşım alanlarında yapılan çalışmaların yer aldığı faaliyet raporu açıkladı.

Yedisu, Kamu Yatırımlarıyla Kalkınıyor
Raporda yer alan bilgilere göre, ilçede eğitimden sağlığa, ulaşımdan güvenlik önlemlerine kadar birçok alanda yenilik yapıldı. İlçedeki öğretmenlerin barınma sorununa son vermek isteyen kaymakamlık, 595 bin 900 TL bedel ile 3 katlı 6 daireli öğretmen lojmanlarını inşa etti. İlçede görev yapacak olan öğretmenler, önümüzdeki eğitim öğretim yılında bu lojmanlarda barınacak. Rapora göre, ilçede eğitim alanında devam eden çalışmalar ise şöyle, “Kesintisiz 12 yıllık eğitim sisteminin uygulamaya geçmesi ile birlikte Yedisu Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 1 milyon 73 bin 800 TL bedelle 2013 yılında ihale edilen 10 derslik ortaokul binasının inşaatı tüm hızıyla devam edip 2014-2015 eğitim öğretim yılında hizmete girmesi planlanmaktadır. Yedisu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışama Vakfı tarafından projelendirilen ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Proje İzleme Daire Başkanlığı’na sunulan toplum kalkınması içerikli ‘Okuyorum Çünkü Fırsat Eşitliğini Yakaladım’ projesiyle 100 kişilik (kız-erkek) öğrenci yurdu fon kurulunun 20.06.2013 tarih ve 2013/5 sayılı kararı ile kabul edilmiştir. Söz konusu proje bodrum, zemin ve kat olarak projelendirilmiştir. Kaymakamlık bünyesinde açılan üniversite ve SBS’ye hazırlık kursları meyvelerini vermeye başladı.

Hafta sonu kurslarına eksiksiz katılım sağlamak, bilhassa uzak köylerdeki öğrencilerin kurslara katılımını sağlamak için Yedisu Kaymakamı Hasan Çiçek’in talimatıyla tüm yol masraflarının karşılandığı ve öğretmenlerin her türlü kaynak teminini desteklemesiyle başarıyı tetiklemiştir. Hafta sonu kurslarıyla sıkı bir eğitime tabi tutulan Yedisu YİBO öğrencileri, SBS'de puan ortalamasını 283,218'e çıkararak Bingöl genelinde birinci oldular. Aynı şekilde üniversiteye yerleşen öğrenci sayılarının önceki yıllara göre önemli artış göstermiştir” denildi.

SAĞLIK FAALİYETLERİ
İlçede sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğu ifade edilen raporda, mevcut sağlık ocağı binasının yanı sıra 2013 yılı yatırım programına alınan ve 171 bin 100 TL bedelle ihale edilen sağlık ocağı ek hizmet binası inşaatının tamamlanıp, alınan jeneratör ve röntgen cihazıyla hizmete hazır hale getirildiği kaydedildi. Raporda ayrıca, hayırsever işadamları tarafından Yedisu Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne ambulans alımı için 115 bin TL şartlı bağış yapıldığı ve bu bağışla sağlık ocağına 1 adet tam donanımlı 112 Acil Sağlık Ambulansı alınmasına karar verildiği belirtildi.

Müftülük hizmet binası ve Kur’an kursu binası yapımı için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 200 bin TL ve kaymakamlığın girişimleri sonucu çeşitli illerde düzenlenen yardım kampanyalarıyla 100 bin TL toplanarak 300 bin TL ile Müftülük ve Kur’an kursu binası yapımı işinin ihale edildiği belirtilen raporda, “1974 yılında Yedisu Merkez Mahallesi’nde yapılan 75 metrekarelik cami bugün artık ihtiyaçlara cevap vermeyecek durumda. Bu eksikliği giderme adına finansmanının önemli bir kısmını Yedisu Kaymakamlığı’nın girişimleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ve yine Yedisu Kaymakamlığı’nın girişimiyle çeşitli valiliklere başvurularak düzenlenen yardım kampanyalarıyla sağlanan 240 metrekare alana sahip iki minareli cami inşaatı 480 bin TL bedelle 2013 yılında ihalesi yapılmış olup; inşaatı büyük bir hızla devam etmektedir” denildi.
Kaynak: İHA