Afganistan Devlet Başkanı Karzai, Pakistan'da

İSLAMABAD - Resmi ziyaret için başkent İslamabad'a gelen Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Başbakan Navaz Şerif'le bir araya geldi.

Ortak basın toplantısında konuşan liderler, terörle mücadele ve Taliban'la barış görüşmelerinde işbirliği mesajı verdi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Afganistan'da istikrarın bölge güvenlik ve istikrarı için büyük önem taşıdığını söyledi.

Şerif, iki ülke arasında karşılıklı ticaret ve yatırımların geliştirilmesi, Torham ve Celalabad karayolunun ıslahı, Kunar Vadisi elektrik santralı gibi projelerin bir an önce hayata geçirilmesi ve Pakistan'ın özellikle inşaat alanındaki tecrübesinin Afganistan'ın yeniden yapılandırılmasında değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Navaz Şerif, ülkesinin Afganistan'daki barış süreci ve istikrar için gerekli tüm katkıyı sağlayacağı sözünü verdi.

Konuk devlet başkanı Karzai ise konuşmasında Navaz Şerif'in davetinin kendisi ve Afgan halkı için büyük anlam taşıdığına değinerek Pakistan Başbakanı Şerif'in Afganistan'da Taliban'la barış ve 2014 yılı sonunda tamamlanacak NATO'nun çekilme süreci ve sonrasında Pakistan'ın Afganistan'ın güvenliği ve geleceği için tüm desteği sağlayacağı konusundaki sözünden de büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Navaz Şerif'in Afganistan'ın beklentilerinin karşılanacağı konusundaki garantisinin ülke ve kendisi adına mutluluk ve güven verici olduğunu söyleyen Karzai, kendisine gösterilen konukseverlik ve destek için de teşekkür etti.

Kaynak: AA