Küçükçekmece’de Renkleri ve Kültürleri Buluşturan Resepsiyon

Küçükçekmece’de 8’incisi düzenlenen “Uluslararası Göl Festivali” kapsamında yabancı ülkelerden gelen konuklar, rengarenk kıyafetleriyle dans edip kendi kültürlerini tanıttı.

Küçükçekmece’de Renkleri ve Kültürleri Buluşturan Resepsiyon
Rengarenk görüntülerin ortaya çıktığı resepsiyonda konuklar, ülkelerine döndüğünde İstanbul'u çok güzel bir şehir olarak anlatacaklarını söyledi.

Uluslararası Göl Festivali kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen konuklar, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve ilçe protokolüyle festivale özel resepsiyonda bir araya geldi. Küçükçekmece Gölü üzerindeki Mimar Sinan Köprüsü yanında bulunan Balıkçı Adası’nda gerçekleştirilen resepsiyonda konuk misafirler dans edip, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’la da sohbet eden misafirler, İstanbul’u ve Küçükçekmece’yi çok beğendiklerini söyledi.

Daha sonra 10 ülkeden gelen konuklar ve ev sahibi Türkiye, Balıkçı Adası’nın manzarası karşısında halk danslarını sergiledi. Birbirinden renkli görüntülerin ortaya çıktığı resepsiyonda misafirler, kendi kültürlerini katılımcılara daha yakından tanıtma şansı yakaladı.

YENİAY: “DOSTLUK, KARDEŞLİK İÇERİSİNDE BİR ARAYA GELİYORLAR”
Festivalin çok güzel, çok keyifli geçtiğini belirterek konuşmasına başlayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, festivalin karnaval havasında geçtiğini söyledi.

Küçükçekmece halkının festivali çok sevdiğini belirten Başkan Yeniay, festivalde her geçen gün farklı farklı etkinliklerin yapıldığını ve bu etkinlikler kapsamında da her ülkenin kendi kültürlerini yansıtarak danslar ettiklerini belirtti.

“Dostluk, kardeşlik içerisinde bir araya geliyorlar” diyen Başkan Yeniay, “Bu festival sayesinde yerli ve yabancı birçok insan o akşamı, o atmosferi aynı anda yaşıyorlar. Zaten festivallerinde asıl amacı budur. Bunu yaşattığımıza, yaşatabildiğimize inanıyorum. Bugünde Küçükçekmece Balıkçı Adası’nda ülke konuklarıyla Türkiye’den gelen temsilciler buluşturduk. Çok güzel bir atmosfer, çok güzel bir kaynaşma var” diye konuştu.

Küçükçekmece’nin özellikle Arenamega ile kültürün, sanatın, İstanbul’un merkezi haline geldiğini vurgulayan Başkan Yeniay, Küçükçekmece’nin festivalleri çok hak eden bir ilçe olduğunu bundan dolayı da ilçede birkaç festivalin değil, peş peşe festivallerin yapılacağını söyledi.

“YAKINLARIMIZA İSTANBUL’U ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR OLARAK ANLATACAĞIZ”
Festivale Litvanya’dan katılan ülke misafirleri, 8’inci Göl Festivali’ni değerlendirdi. Festivallerde olmaktan son derece mutlu olduklarını söyleyen misafirler, “Buradaki insanlar sürekli fotoğraf çektirip bol sohbet ettirmek istiyor. Bundan dolayı çok memnunuz. Bizim yaşadığımız şehir çok soğuk bu yüzden İstanbul’un havasına da bayıldık” dedi.

Ülkelerine döndüklerinde arkadaşlarına ve akrabalarına İstanbul’u çok güzel bir şehir olarak anlatacaklarını söyleyen Litvanyalı Ausra Krıcenaıte, festival bitmeden bir diğer festivale gelmek için can attığını ifade etti.

Yabancı misafirler, proje kapsamında İstanbul’un çeşitli yerlerini dolaşıp halk danslarını da sergiliyor.
Kaynak: İHA