PKK ve Terörizm İle Mücadelenin Önemi Konferansı

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar'da, İslam Birliği Deneğince "PKK ve Terörizm ile Mücadelenin Önemi" konulu konferans yapıldı.

Rehberlik Araştırma Merkezindeki konferansın moderatörlüğünü üstlenen televizyon programcısı Serdar Dayanık, çözüm süreciyle artık şehit haberleri duyulmadığına dikkati çekerek, bu sessizliğin, İstanbul'da Gezi Parkı olaylarıyla bozulduğunu belirtti.

Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi duvarlarına bez afişler asılmasına tepki gösteren Dayanık, şöyle konuştu:

"Ne işi var AKM'nin duvarında orak ve çekiç bayraklarının? Ne işi var PKK terör örgütünü sembolize eden bayrakların? Ernesto Che Guevara'nın ne işi var o duvarda? Ağaç kesmenin ne kadar yanlış olduğunu savunan insanlar, molotofkokteyli atıp mağazaları, bankaları, binaları mı yakmalı? Hassasiyete bak. 'Ben ağaca karşı hassasiyet gösteririm ama insana karşı göstermem.' Bu nasıl mantık, buna kim inanır? Polise karşı molotofkokteyli atan, 3-5 kiloluk taşları fırlatanlar, ağaçları koruyan insanlar olabilir mi? Buna inanan ancak ve ancak çok saf bir zihniyet olmalı diye insan düşünmeden edemiyor."

Demokrasilerde taleplerin, yazılı ya da sözlü olarak beyan edilmesi gerektiğine dikkati çeken Dayanık, karşılıklı müzakerlerle demokratik sistemlerde sorunların çözülebileceğini sözlerine ekledi.

Konferansı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bazı sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin temsilcileriyle vatandaşlar izledi.

Kaynak: AA