Sarayda büyü yapılıyor muydu?

Muhteşem Yüzyıl'ın bir bölümünde Hatice Sultan, Hürrem Sultan'a büyü yaptırıyordu. Peki sarayda gerçekten büyü yaptırmak mümkün müydü?

Sarayda büyü yapılıyor muydu?
Sevilen dizi Muhteşem Yüzyıl'ın bir bölümünde Hatice Sultan, Hürrem Sultan'a büyü yaptırıyordu. Peki sarayda gerçekten büyü yaptırmak mümkün müydü? Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu canlı yayında anlattı.

2. Sayfa programına konuk olan Bahadıroğlu, 'Büyü vardı tabiatıyla ama saraya giremezdi ' dedi.

Saray 24 saat mobese kamaralarıyla 24 saat gözetim altında tutulan bir BBG evine benzeten Yavuz Bahadıroğlu, 'Mobese kameraları da henüz icat edilmediği için Valide Sultan gözetimi kalfalar vasıtasıyla sağlar. Çünkü Harem Valide Sultan'ın kontrolündedir. Bütün oradaki kızlar belli sınavlardan geçirilir, belli eğitim verilir. Sabah namazında kalkmayanlar padişaha, paşalara eş yapmazlar ' diye konuştu.

'DÜZGÜN HOCALAR GÖZE ALAMAZ '

Bahadıroğlu, 'Sarayda muska falan olur çünkü oraların hocaları vardır. Birisi hocalarla anlaşırsa yapabilir. Tabi hoca da yazarsa çünkü Şeyhülislamların bu işle uğraşanlar hakkında korkunç fetvaları vardır. Doğru düzgün hocalar o yüzden bunu göze alamaz ' şeklinde konuştu.

'SARAYDA O İŞLERİ YAPMAK KOLAY DEĞİLDİ '


Büyü işlerini çoğunla İranlı hocaların yaptığını söyleyen Bahadıroğlu, 'Tabiki yapan kişinin kendisini ifşa etmeyecek birini bulması lazım. Yani sarayda o işleri yapmak kolay değil ' dedi. BEYAZ GAZETE