Mardin Valisi Ayvaz'dan Açıklama

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, geçici köy korucularının sosyal ve özlük hakları için daha güzel bir çalışma yapıldığını söyledi.

Vali Ayvaz, Ömerli Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği'nce, Gazi YİBO'da düzenlenen dayanışma yemeğinde yaptığı konuşmada, korucuların şimdiye kadar çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirtti.

Korucular için sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi amacıyla çalışmaların yapıldığını bildiren Ayvaz, şunları söyledi:

"Şimdiye kadar çok önemli ve hassas görevler yaptınız. Şu anda bir çözüm sürecinin içine giriyoruz. Hepimizin kafasında bir soru işareti var. 'Bundan sonra bizim için süreç ne olacak' şeklinde. Bugün bakanımız bize haber gönderdi. Devlet her zaman yanınızdadır. Bundan sonraki sosyal ve özlük haklarınız için daha güzel bir çalışma yapılmakta. İnşallah kısa bir zamanda güzel müjdeli haberler alacaksınız. Şimdiye kadar çok kutsal bir görev yaptınız. Dinimizde en kutsal görev vatan bekçiliğidir. Bu kutsal görevden sonra elbette devlet ölünceye kadar hepinizin yanındadır."

İnşaat, tekstil ile diğer sanayilerde dünyada ilk 3 sıraya girdiklerini ifade eden Ayvaz, bundan rahatsızlık duyan iç ve dış kesimlerin olduğunu söyledi.

Artık ülke olarak birçok alanda çok önemli konuma gelindiğini, Türkiye'nin IMF'ye borçlu iken şimdi borç verme durumuna geldiğini belirten Ayvaz, şunları kaydetti:

"Bakın altın çıkmıyor. Ülkemizde altın ihracatında ikinci sıradayız. Şimdi Avrupa'yı ekonomide o kadar zorlarsak batıyı zorlarsak, onlar da bize böyle değişik kumpaslar kuruyorlar. Şimdi geldiğimiz nokta gibi herkes yanlışın farkına varıyor. Doğru yola geliyor. Bundan sonra ülkemiz kanatlanacak. Yıllardır çektiğimiz IMF borcu, IMF faizinden çocuğumuz borçlu doğarken 2 hafta sonra IMF'ye son borcumuzu ödüyoruz. Ondan sonrada IMF'ye 5 milyar dolar kredi açıyoruz. Geldiğimiz nokta bu. Bu dahi ülkemizde içimizde yaşayan bazılarını rahatsız ediyor. Ülkenin ekonomisi kötüye gitse daha rahatlayacaklar. Biz siyasi işlere karışmayız fakat önümüz özellikle Mardinimizin önü çok açık."

-"Acıları paylaştık, sevinçte birlikte sevindik"-

İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol da geçici ve gönüllü korucuları kendilerinden ayrı görmediklerini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerinin, yıllardır kararlılıkla sürdürdüğü teröristle mücadele harekatının ayrılmaz bir parçası geçici köy korucularının, bugüne kadar gösterdikleri özverili ve fedakarlıklarla dolu görevlerinin her türlü takdirin üzerinde olduğunu ifade eden Erol, "Bizler geçici ve gönüllü koy korucularımızı kendimizden ayrı görmedik. Yeri geldi sabahladık, kumanyalarımızı paylaştık. Acıları paylaştık, sevinçte birlikte sevindik" dedi.

-"Devletimize olan güvenimiz sonsuz olacaktır"-

Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir de devletin son zamanlarda attığı adımları hep desteklediklerini söyledi.

Devletin zor olanı başarmak ve 76 milyon vatandaşı terör belasından kurtarma gayretinde olduğunu belirten Kandemir, şunları söyledi:

''Vatan sevmek, her koşulda devletin yanında olmak demektir. Barışı sağlamak bütün savaşlardan daha zordur. Devletimiz zor olanı başarmak ve 76 milyon vatandaşımızı terör belasından kurtarma gayretinedir. 28 yıllık silahlı mücadelemizle dünyaya ülkemizi bölmeye kimsenin gücü yetmeyeceğini gösterdik. Şimdi sıra fikir mücadelemizle aynı başarıyı göstermektir. Korucu bununda üstesinden gelecek ve her zaman olduğu gibi vatanının birlik ve beraberliğinin teminatı olacaktır. Biz korucular her koşulda nasıl devletimizin yanındaysak, devletimizde her koşulda yanımızda olacaktır. Biz korucular geçmişe takılıp geleceğimizi heba edecek insanlar değiliz. Biz her koşulda devletimizin yanındayız ve devletimize olan güvenimiz sonsuz olacaktır."

Muhabir: İbrahim Sincar / Meral Özdemir

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA