Susurlukta Hafta Sonu Koşulacak 1. Ayağa, 2012'nin Şampiyon Sporcuları Da Katılacak

Susurluk'ta hafta sonu koşulacak Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 1. ayağında, geçen yılın şampiyonları Şakir Şenkalaycı, Mehmet Çelik, Batuhan Demiryol ile Deniz ve Can Öncü kardeşler gibi sporcular, bin 590 metrelik parkurda derece için mücadele edecek.

Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun 2013 takviminde yer alan, Susurluk Motokros Enduro Kulubü'nün organizatörlüğünde düzenlenen ve Anadolu Ajansı'nın medya sponsoru olduğu şampiyonanın 1. ayağı, 13-14 Nisan'da, Susurluk Belediye Parkuru'nda koşulacak.

''Demir atlar''ın yarışı, MX1, MX2, MX2 Junior, MX3, 85cc, 65cc, 50cc, ATV ve veteran sınıflarında yapılacak. İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Antalya ve Bursa başta olmak üzere birçok ilden 100'e yakın sporcunun katılmasının beklendiği 1. ayakta, motokrosun geçen yılki şampiyonları ve yakın takipçileri, derece elde etmek için kıyasıya mücadele edecek.

Virajlar, düzlükler, en uzunu 36 metre olan 7 rampadan oluşan, bin 590 metre uzunluğundaki parkurda şampiyonlar, sıralamadaki yerini korumaya, takipçileri de birinci olmaya çalışacak.

Şampiyonanın ilk ayağı, geçen yılın MX1 genel klasman şampiyonu Şakir Şenkalaycı, MX2 şampiyonu Mehmet Çelik, MX3 şampiyonu Batuhan Demiryol, 65cc A'nın birincisi Can Öncü ve kardeşi 65cc B'nin şampiyonu Deniz Öncü gibi sporcuların mücadelesine sahne olacak.

Şenkalaycı, AA muhabirine, Susurluk yarışlarında 100 sporcunun derece için mücadele edeceğini belirterek, ''Sezonun ilk yarışı olduğu için heyecan dorukta. İnşallah kaza bela olmazsa liderliği elimizde tutmak için çalışacağız. Susurluk parkuru, Türkiye'de üçüncü ya da dördüncü sıraya girebilecek özelliklerde. Zemini ve doğası çok güzel. Geçen yıl Susurluk ayağını birinci bitirmiştim. Bu yıl da hedefim birincilik elde ederek sezona iyi başlamak'' dedi.

Demiryol ise geçen yıl MX3'te yarıştığını ve şampiyon olduğunu ifade ederek, ''Bu yıl MX2'de yarışacağım. Türkiye'nin en iyileriyle mücadele edeceğim. MX3'teki şampiyonluğumu, MX2'de devam ettirmek istiyorum. Parkur, her şeyiyle çok güzel. TMF ve belediye bu konuda güzel bir iş ortaya koydular. Türkiye'nin en iyileri arasında güzel şeyler yapmak istiyorum'' diye konuştu.

Geçen yılki şampiyonanın Susurluk ayağında, kategorilere göre ilk 3 sırayı şu isimler paylaşmıştı:

MX1: Şakir Şenkalaycı, Sinan Memnun, Volkan Özgür

MX2: Mehmet Çelik, Ata Nurcan, Şahabettin Perçin

MX3: Batuhan Demiryol, Yılmaz Turan, Fatih Alan

Veteran: Hüseyin Neziroğlu, Ümit Dirin, Fahrettin Altınkök

MX 85cc: Asrın Rodi Pak, Deniz Memnun, Mehmet Can Taşçıoğlu

MX 65cc A: Kayra Yurtsever, Can Öncü, Batu Dönmez

MX 65cc B: Deniz Öncü, Furkan Valimaki, Onat Mısırlıoğlu

MX 50cc: Aykut Savaş, Ares Stephan Bengiç

ATV: Mehmet Saygın, Doğan Servet Cimşir, İsmail Demir

Muhabir: Zafer Akpınar

Yayıncı: Kamuran Akkuş
Kaynak: AA