Esogü’de Prof. Dr. M. Cem Keçik İçin Emeklilik Töreni

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü ve Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları (KBB) Anabilim Dalı tarafından, emekliye ayrılan ESOGÜ KBB Anabilim Dalı Kurucu Öğretim Üyesi ve Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. M.

Cem Keçik için emeklilik töreni düzenlendi.


ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan törene, Prof. Dr. M. Cem Keçik’in ailesi, meslektaşları, dostları, öğrencileri ve tüm sevenleri katıldı.

Prof. Dr. Yücel Tanyeri’nin, Prof. Dr. M. Cem Keçik’in özgeçmişini konu alan bir sunum yapmasının ardından, ESOGÜ Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erkan Özüdoğru bir konuşma yaptı. Özüdoğru, Prof. Dr. M. Cem Keçik’in, 2012 yılında hayatını kaybeden Prof. Dr. Emre Cingi ile birlikte ESOGÜ KBB’yi Türkiye’nin önde gelen referans merkezlerinden biri haline getirdiğini ve 50’nin üzerinde eğitici kadro yetiştirdiğini ifade etti.

Prof. Dr. Özüdoğru, KBB Anabilim Dalı’nı geliştirme sözünü verdiği Prof. Dr. M. Cem Keçik’e mutlu, sağlıklı ve keyifli bir emeklilik hayatı diledi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Ay ise, Prof. Dr. M. Cem Keçik’in kurucu dekanlığı altında Diş Hekimliği Fakültesi’nin gelişimini ve geldiği noktayı kısaca anlatırken, kendisine sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir ömür diledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Yaşar da, Prof. Dr. M. Cem Keçik’i, 1980 yılında uzman olarak geldiği o zamanki adıyla Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’de tanıdığını ve kendisinin büyük yardımlarını gördüğünü söyledi.

Prof. Dr. M. Cem Keçik’in çeşitli yönetimlerle her zaman uyum içerisinde çalışan ve sorunların çözülmesine yardımcı olan bir öğretim üyesi olduğunu belirten Prof. Dr. Bekir Yaşar, neşe dolu bir insan olarak tanımladığı Prof. Dr. M. Cem Keçik’in, emekliliğinden sonraki hayatında güzel ve keyifli günler geçirmesi temennisinde bulundu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Prof. Dr. M. Cem Keçik’in yapıcı ve sonuca odaklı çalışmalar yaptığını, işbirliğini seven ve sonuca ulaşmada önemli hamleleri olan bir öğretim üyesi ve yönetici olduğunu söyledi.

Prof. Dr. M. Cem Keçik’in Diş Hekimliği Fakültesi’ni sıfırdan alarak belli bir noktaya getirdiğinin altını çizen Prof. Dr. Hasan Gönen, ESOGÜ olarak kendisinin tecrübelerinden yararlanmaya bundan sonra da devam edeceklerini ifade etti.

Törene katılan herkese teşekkür eden Prof. Dr. Hasan Gönen, Prof. Dr. M. Cem Keçik’e ailesi ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir hayat diledi.

Kendisi için düzenlenen emeklilik töreninde konuşan Prof. Dr. M. Cem Keçik, hayatının 36 yılını geçirdiğini, kadim dostluklar ve arkadaşlıklar kurduğunu vurguladığı Eskişehir’de, pek çok önemli görev üstlendiğini ve bunları şevkle tamamladığını belirtti.

KBB Anabilim Dalı’nın gelişimine bugüne kadar destek veren herkese teşekkür eden Prof. Dr. M. Cem Keçik, Diş Hekimliği Fakültesi’nin açılış sürecini de anlatırken, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ve bir önceki Rektör Prof. Dr. Fazıl Tekin başta olmak üzere sürece katkıda bulunan herkese ve destekleri için ailesine teşekkürlerini sundu.

Konuşmasının sonunda gençlere seslenen Prof. Dr. M. Cem Keçik; dürüst olmalarını, sükuneti elden bırakmadan iletişim kanallarını açık tutmalarını, saygılı bir şekilde eleştiri yapmalarını, emek vermelerini ve hırslarının akıllarını geçmemesini öğütledi.

Prof. Dr. M. Cem Keçik’e ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen tarafından anı tabağı, plaket ve çiçek takdim edilmesinin ardından, KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erkan Özüdoğru plaket takdiminde bulundu. Daha sonra çeşitli kurum, şahıs ve dernekler adına plaket takdimleri gerçekleşti. Tören, Prof. Dr. M. Cem Keçik’in dostlarının, kürsüden onunla ilgili düşüncelerini dile getirdikleri özel konuşmalar yapmalarının ardından sona erdi.
Kaynak: İHA