Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Çakmak'tan Açıklama

Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, "Cumhuriyet tarihinde ilk defa sanayi ve üretimin dışında hizmet sektörüne de teşvik verildi. Bu hizmet sektörü 4 ana kalemle oluşturuldu. Eğitim, bilişim, filmcilik ve sağlık tuizmi, şu ana kadar yurt dışında yaptığı tüm çalışmalarda yüzde 50-70 arasında bir ivme kazandı" dedi.

Başkan Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sağlık turizminde 7 yıl önce dünyada 21. sırada olduğunu, aktif pazarlama ve tanıtım çalışmaları sayesinde 4,3 milyar dolarlık gelirle ABD ve Almanya'dan sonra 3. sıraya yükseldiğini ifade etti.

Türkiye'ye geçen yıl 612 bin civarında yabancı hastanın geldiğini kaydeden Çakmak, şöyle konuştu:

"Türkiye tesadüfen sağlık turizmi destinasyonu olmadı. Yaklaşık 90 yıldır genç doktorları ihtisas yapmak üzere yurt dışına gönderildi. Uzun yıllardır buna önem verdik. Son 10-11 yıldır hükümetin sağlıkta yapmış olduğu yatırımlar oldukça hızlı gelişme göstermiştir. Türkiye, gerek doktorlar gerekse çalışan personel bakımından sağlık destinasyonu konumuna gelmiştir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla teşvik uygulamalarına geçildi. Cumhuriyet tarihinde ilk defa sanayi ve üretimin dışında hizmet sektörüne de teşvik verildi.

Bu hizmet sektörü 4 ana kalemle oluşturuldu. Eğitim, bilişim, filmcilik ve sağlık tuizmi, şu ana kadar yurt dışında yaptığı tüm çalışmalarda yüzde 50-70 arasında bir ivme kazandı."

Kaynak: AA