Manisa'da Servis Araçlarına 'J' Plaka Verilmesi

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından servis araçlarına "J" plaka verilmesi konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Servis taşımacılığı yapanlar, kurulan kooperatif çatısı altında birleşti.


Manisa Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda Manisa Belediye Meclisi tarafından alınan karar gereği uygulamaya konulacak servis araçlarına "J" plaka verilmesi konusunda üyelerini bilgilendirdi.

Manisa'da kısa süre içerisinde "J" plaka uygulamasına geçileceğini kaydeden Enli, şunları söyledi:

"Manisa'da bu sistemin oturması için odamız ile Ticaret ve Sanayi Odası ile müşterek çalışma yaptı. Çocuklarımızın, çalışanlarımızın belirlediğimiz arabalarla daha sağlıklı, daha güvenli gitmesini sağlamak için J plaka uygulaması getirilmesini sağladık. J plaka ile artık servis araçları korsanlıktan çıkararak, sürücülüğün kimler tarafından yapıldığı, nasıl yapılacağı, kooperatif kurularak bu kooperatifler denetleme altında olacak. Bu konuda Manisa'da çalışan arkadaşlarımızdan yüzde 97 oranında memnuniyetlerini aldık. Manisa'nın korsanlıktan kurtulması için üyelerimiz her türlü fedakarlığı yaptı."

Plakaların çıkarılmasında Belediye'ye ödenecek tutarın da yapılan görüşmeler neticesinde 3 taksitte yapılacağını kaydeden Enli, haksızlık yapılmadığını, uygulamanın Valilik onayında beklediğini, yaklaşık bin 68 aracın "J" plakası alacağını sözlerine ekledi.

Toplantıda, "J" plaka alacak olan servis araçları için yeni kooperatif kurularak tek çatı altında toplandı.

Oluşturulan yeni kooperatifin yönetimi şu isimlerden oluştu:

"Güven Ayganer, Ali Özatıcı, Eyüp Alandere, Ümit Atak, İsmail Erdoğan, Murat Efe ve Mehmet Kalıpcı"

Kaynak: AA