Yeşilay ve Esnaf Galata Kulesi'ndeki Alkol Tüketimini Protesto Etti

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Galata Esnafı, düzenledikleri sokak iftarının ardından Galata Kulesi’nin alkol tüketim merkezi haline geldiğini belirterek eylem yaptı.Yeşilay Cemiyeti hazırladığı ‘Kuledibi İzleme Raporunu’ basın mensuplarına dağıttı.

Yeşilay ve Esnaf Galata Kulesi'ndeki Alkol Tüketimini Protesto Etti
Geçtiğimiz günlerde zaman zaman gündeme gelen Galata Kulesi’nin etrafında içki içerek taşkınlık çıkarılmasını, Galata Esnafı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti protesto etti. Esnaf tarafından verilen sokak iftarının ardından basın açıklaması yapıldı. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, içki içenlerin mahalle esnafı ve sakinlerini rahatsız ettiklerini belirterek, Valiliğe dilekçe verip Galata’daki durumun hukuken engellenmesini sağlayacaklarını belirtti.

Gençlerin alkolik olmasını da engellemek istediklerini açıklayan Balcı, “Yeşilay daha önce festivallerde hukukun gereğini yerine getirerek dilekçe verdik. Sayın Vali de orada 11 yıl aradan sonra ilk kez yaş denetimi ve alkol satışını engelledi. Burada da Galata esnafının daveti üzerine Yeşilay olarak geldik. İki akşam geldim ben burada yerinde tespitler yaptım, arkadaşlar da size o tespitlerden rapor sunacaklar. Daha önce ki görüntüler bazı gazetelerde çıktı. Biz bir hukuk kurumuyuz ve yarın sabahleyin valiliğe dilekçe vererek buradaki durumun hukuki olarak engellemesini ve hukukun gereğinin yapılmasını isteyeceğiz. Valiliğin ve belediyenin ortak çalışması olduğunu biliyoruz. Ama biz bir sivil toplum kuruluşuyuz. Burada gerekli tedbirler alınmadı. Sadece kulenin etrafını çevirerek önlem almak değil alkolün gençlerimizi esir almasını önlemeliyiz. Gençlerimizin alkolik olmasını engellemek istiyoruz. İkinci olarak mahalle sakinleri ve esnaf rahatsız. Özellikle gece yarısından sonra burada gürültü kirliliği had safhaya ulaştı. Bazı gençlerin uygunsuz davranışları var. Ve burası açık bir tuvalet oluyor. Burada insanlar çocuk yetiştiremiyor. Evlerini satıp gidiyorlar. Buna kimsenin hakkı yok. Kimsenin içki içmesine karşı değiliz. Ancak kamuya açık alanların kanunen belirlenmiş statüde devam etmesi gerekiyor. Bu görüntü insanlığı temsil etmiyor. İnsanlığa aykırıdır. Buranın düzeltilmesi için Yeşilay hukuk mücadelesini başlatıyor.“ şeklinde konuştu.

Galata Kuledibi’nde alkol içilmesinden rahatsız olan çevre sakinleri ve esnaflar Galata Kulesi önünde horon teperek tepkilerini gösterdi .