Şehit Jandarma Er Hakan Oktay'ın Ordu'daki Baba Ocağına Ateş Düştü

Hakkari'de teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Hakan Oktay'ın Ordu'daki baba evine ateş düştü.

Oktay'ın şehit olduğu haberi, Kabataş ilçesine bağlı Kuzköy köyü Kazancılı Mahallesi'nde yaşayan ailesine Kaymakam Bekir Demir ve İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri tarafından verildi.

8 aylık asker olan Oktay'ın babası Bahri Oktay, acı haberler gözyaşlarına boğulurken, oğlunun beş ay önce izne geldiğini ve şubat ayında da tezkereye geleceği günü beklediklerini söyledi.

Cuma günü oğluyla telefonla görüştüğünü söyleyen baba Bahri Oktay, ''Bir erkek evladım daha var. Onu da aynı onun birliğe alırlarsa gönderirim. Eğer alırlarsa kendim bile askere gitmek istiyorum'' dedi.

İkisi erkek olmak üzere 8 çocuğundan biri olan Hakan'ın ölüm haberini alan anne Emine Oktay ise Son görüşmelerinde oğlunun kendisine, ''Burası çok karışık anne korkuyorum. Babamı bırakma, el ele gezin. Gelinci sizi çalıştırmayacağım, sizi çalışmadan kurtaracağım'' dediğini anlattı.

Anne Emine Oktay, oğlu ile hayallerinin yarım kaldığını söyleyerek, ''Hayallerim boşa çıktı. Hakanıma kız bakıyordum. Bana, 'ben askere gideyim elin kızına sebep olma anne. Benim de vardır bir nasibim' demişti. Askerden gelince evimizi tamamlayacaktık. Her şey yarım kaldı'' diye ağıt yaktı.

Kardeşinin şehit haberini alan ablaları sinir krizleri geçirdi.

Ailenin yaşadığı evin bulunduğu sokak, Türk bayraklarıyla donatıldı.

Hakkari'nin merkeze bağlı Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda 6 asker ile 2 köy korucusu şehit olmuştu.

Muhabir: Hacer Coşkun - Eyüp Elevülü / Mehmet Kumcağız

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA