Türk Dünyasından 14 Ülkenin Dans ve Müzik Toplulukları, Nevruz İçin Karaman'da Buluştu

Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen Nevruz kutlamasında Türk dünyasından 14 ülkenin dans ve müzik toplululukları gösteri sundu.

Karaman Kazımkarabekir Spor Salonu'nda düzenlenen programın açılışında konuşan Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karaman'ın 3 yıl önce Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi tarafından Türk Dünyasının Daimi Kültür Başkenti ilan edildiğini söyledi.

Bundan sonra Nevruz kutlamalarını tüm Türk dünyası ile Karaman'dan başlatacaklarını ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:

''Etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun bütün renkleri ve zenginlikleriyle bu memleket bizimdir. Nevruz, huzur içinde, kardeşçe ve şenliklerle kutlanması gereken, tüm insanlık için sevgi, barış ve kardeşlik gibi değerlerin önemini hatırlatan bir bayramdır. Şimdi sizin huzurunuza 14 ayrı ülkeden 14 ayrı heyet gelecek. Sizlere ülkelerindeki Nevruz kutlamalarından kesitler sunacaklar. İnşallah yıl boyunca Türk dünyasından misafirlerimiz ilimize devamlı gelip bizlerle beraber olacaklar.''

Daha sonra Türkmenistan, Azerbaycan ve Tataristan başta olmak üzere 14 ayrı ülkeden dans ve müzik toplulukları, birbirinden güzel dans ve gösterilerini sundu .