Kimsesiz Çocuklar Şehitleri Tiyatro İle Andı

Çankırı Korgun Sevgi Evleri ve 100.Yıl Yetiştirme Yurdu çocukları, Çanakkale şehitlerini anlatan tiyatro gösterisi sundu.

Kimsesiz Çocuklar Şehitleri Tiyatro İle Andı
100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçkleştirilen tiyatroya Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve eşi Leyla Özcan, Belediye Başkanı'nın eşi Zeynep Dinç, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Şakir Uslu, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, kaymakamlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Demir, kurum müdürleri ve Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği üyeleri katıldı. Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Teke, Çanakkale savaşlarının emsalsiz bir zafer olduğunu ve Çanakkale ruhunun gençlere aşılanması gerektiğini belirtti.

Son bir haftadır Çankırı'da şehitlere yaraşır programlar yapıldığını ve bundan duydukları memnuniyeti ifade eden Teke, şehit aileleri ve gaziler adına Vali Özcan başta olmak üzere bu programları düzenleyen ve kendilerini yalnız bırakmayan kuruluşlara ve tüm Çankırılılara teşekkür etti. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Demir, kuruluşlarına bağlı Korgun Sevgi Evleri ve 100.Yıl Yetiştirme Yurdu öğrencilerinin, bu vatanı emanet eden şehit ve gazilere bir nebze de olsun layık olmak amacıyla Çanakkale şehitleri ve tüm şehitler için bir program hazırladıklarını belirtti.

Çocukların Çanakkale Oratoryosunu sunması sonrası güvenlik güçlerinin gösterdikleri üstün gayretlerini anlatan video izlendi. Tiyatro gösterisi izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Şehit Yüzbaşı Erol Uykusuz’un kızı Hilal Uykusuz babası için yazdığı mektubu, Korgun Sevgi Evleri'nde kalan Yadigar Bal da 'Ben Şehit Yetimiyim' isimli şiiri okudu. Tiyatro gösterisine katılan çocuklara teşekkür belgelerini şehit yakınları ve gaziler; tiyatro eğitmenleri Serkan Arpacı, Fatih Kartal ve Oğuzhan Civan’ın plaketlerini ise Vali Vahdettin Özcan verdi .