'kıbrıs Sorunu ve İş Dünyasının Sorunun Çözümüne Katkısı' Konuşuldu

KKTC'de anamuhalefette bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıs müzakereleri konusunda, "Türkiye Hükümeti, Kuzey Kıbrıs Başbakanı Derviş Eroğlu'nu daha çok cesaretlendirmelidir" dedi.

'kıbrıs Sorunu ve İş Dünyasının Sorunun Çözümüne Katkısı' Konuşuldu
İzmir Ticaret Odası'nda 'Kıbrıs Sorunu ve İş Dünyasının Sorunun Çözümüne Katkısı ' konulu özel meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, KKTC Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ve çok sayıda iş adamı katıldı.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 'Kıbrıs sorunu on yıllarca gündemimizi işgal etti. Kıbrıs sorununda 45. yıla girdik. Bu sorun Kıbrıs'ta yaşayan Türklerin sorunun olduğu kadar, Türkiye'de yaşayan 75 milyonunda sorunudur. İzmir Ticaret Odası olarak Kıbrıs sorunu için çaba gösteriyoruz. Kıbrıs'ta 'Barışı Hayal Et' isimli konferansta konuşma imkanı buldum. Elimizden geldiğince çözüm bulmaya çalıştım. Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Genel Başkanımız Özkan Yorgancıoğlu'nuda odamıza davet ettik. Barış umudumuzu henüz kaybetmediğimizi söylemek istiyorum ' diye konuştu

Müzakerelere değinen Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Genel Başkanımızı Özkan Yorgancıoğlu ise, '2013 yılındaki Rum tarafında başkanlık seçimleri olacak. Adaylığı olan kişiler seçim çalışmalarında böylesi bir pazarlıktan oy kaybetme kavgasıyla kaçınacaktır. 4-5 yıllık bir dönem için sıkıntının buzdolabına girme tehlikesi vardır. Bizim endişelerimiz doğru çıkarsa her iki tarafta da milliyetçilik yükselecek ve ilişkiler bugünkünden daha kötü olacak ve gelişim sekteye uğrayacak. Bizim isteğimizTürk hükümetinin, Rum kısmı istemeyebilir fakat bizim onların isteksizliğinden etkilenmemizdir. Hükümet; Kuzey Kıbrıs Başbakanı Derviş Eroğlu'nu daha çok cesaretlendirmelidir. Eroğlu'nun bu konu da teşvik edilmesi gerekiyor ' diye konuştu

'KIBRIS'TA GÜÇLÜ BİR EKONOMİ İÇİN BARIŞ ŞART ' Mal ve hizmetlerin serbestçe dolaşabilmesi için ülkeler arasında dostluk gerektiğini anlatan Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Genel Başkanımız Özkan Yorgancıoğlu, 'Biz Kıbrıs-Yunanistan ve Kıbrıslı Türkler ve Rumların aralarının iyi olması konusunda çaba gösteriyoruz. Kıbrıs, ekonominin yeterliliğe ulaşmasında zorluk çekiyor. Türkiye, AB gümrük birliği üyesidir fakat Kıbrıs Cumhuriyeti değildir. Niyetimiz birilerini suçlu ilan etmek değil fakat Kıbrıslı Türkler ürettiklerini satamıyorlar. Bizimistediğimiz, kendi ekonomimizi kendimizin karşılaması. Bu yüzden sorunların çözülmesi gerekiyor. Tanınmamış ve izolasyon altında olmamızdan dolayı turizm kötüye gidiyor. Diğer bir sorun da üniversitelerimizin denklik sorunu yaşamasıdır ' dedi.
Kaynak: İHA