Mercedes Benz, Citan İle Hafif Ticari Araçlarda Yüzde 3 Pazar Payı Hedefliyor

Lüks otomobil üreticisi Mercedes Benz, yeni geliştirdiği Citan ile hafif ticari araçlar segmentinde yüzde 3 pazar payına ulaşmayı hedefliyor.

Şubat ayı başında tanıtılan Citan, 2012 sonbaharında satışa sunulacak. Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar Pazarlama ve Satış Müdürü Tufan Akdeniz, aileye yeni katılan Citan ile ilk yılda yüzde 3 pazar payına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Citan 'ın hafif ticari segmentinde büyük bir başarıya imza atacağını ifade eden Akdeniz, yeni araçla ilgili çalışmaları anlattı.

Büyükşehirlerin mobilitesi için daha küçük araçlara ihtiyaç olduğunu, yaptıkları araştırmalarda da müşterinin böyle bir arayış içinde olduğunu tespit ettiklerini belirten Akdeniz, “Mercedes Benz 'in dünya genelinde sürekli yaptığı araştırmalar var. Bu araştırmalar gösteriyor ki, metropolitan şehir trendi gittikçe artıyor. Şehirlerde yoğunluklar her geçen gün artıyor. Dolayısıyla şehirlerin mobilitesi için daha küçük, daha çevreci ve ekonomik araçlara ihtiyaç var. Citan da, bu çalışmalardan ortaya çıktı. Yeni Citan, konforuyla, fiyatıyla, kalitesiyle, sürüş güvenliğiyle yakıt ekonomisiyle Mercedes Benz karakterini yansıtacak.” diye konuştu.

Citan 'ın Avrupa 'yla beraber yılın son çeyreğinde satışa sunulacağını aktaran Akdeniz, Türkiye 'nin Avrupa 'da hafif ticari araçlar pazarındaki payının üçüncülük, dördüncülük arasında gelip gittiğini kaydetti. Türkiye 'nin Mercedes Benz 'in Avrupa 'daki çalışmaları etkileyen bir ülke olmayı başardığına dikkat çeken Akdeniz, şöyle devam etti: “Citan 'ın proje çalışmasında seçilmiş ülkelerden birisiyiz. Bu çerçevede Mercedes Benz 'in bütün Avrupa 'daki yöneticilerini geçtiğimiz yıl İstanbul 'a getirdik. Türkiye 'deki pazarı gösterdik. Türkiye 'nin Mercedes Benz için ne kadar önemli bir ülke olduğunu anlattık. Citan 'ın Türkiye için ne kadar önemli bir ürün olduğuna ikna ettik.”

Tufan Akdeniz, hafif ticari araç pazarının geçtiğimiz yıl 270 binlere çıktığını hatırlattı. Akdeniz, “Bu rakam rekor değildi. Çünkü 2005-2006 'da daha yüksek rakamları görmüştük. Ama yine de geçen yıl iyi geçti.” dedi. Bu yıl genel makro ekonomik değişkenlerden dolayı geçen yıla göre hafif ticari araçlarda yüzde 10 düşüş olacağının öngörüldüğünü dile getiren Tufan Akdeniz, “Ama Mercedes Benz Türk olarak pazar küçülse de biz geri gitmeyeceğiz. Çünkü müşterinin ilgisi yüksek. Her yıl neredeyse 4-5 yeni ürün piyasaya çıkarıyoruz. Bu kadar yenilikle herkese uygun araç yapabiliyoruz. Dolayısıyla pazar küçülse de biz büyüyeceğiz.” diye konuştu.