Yıldırım: Uluslararası Makale Açısından Türkiye Ortalamasının Üstündeyiz

İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayhan Yıldırım, ulusal ve uluslararası düzeyde projeler yürüttüklerini belirterek, "Bu projelerden üretilen bilimsel çalışmalarla, Türkiye içinde meslek yüksekokulları arasında çok iyi bir noktadayız.

Öğretim üyesi başına düşen uluslararası makale açısından Türkiye ortalamasının üstündeyiz." dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti. Koçak, Haziranda gerçekleşen rektörlük seçimleri ardından, yüksekokulun ihtiyaçlarını belirlemeye yönelik görüş alışverişinde bulundu. Ziyarete eşlik eden Kaymakam Faik Oktay Sözer, yüksekokulun İspir ilçesi için önemli kurumlardan biri olduğunu, geliştirilmesi ve ihtiyaçların giderilmesi hususunu önemsediklerini ve gereken desteği her zaman vermeye çalıştıklarını belirtti.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ayhan Yıldırım da öğretim üyesi başına düşen uluslararası makale açısından, yüksekokulun Türkiye ortalamasının üstünde olduğuna dikkat çekti. Yıldırım, İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokul'unun 1997 yılında eğitim hayatına başladığını ifade etti.

1997'den itibaren program, öğrenci sayıları, akademik ve idari perSonel sayıları ve gelişimi hakkında detaylı bir sunum gerçekleştiren Yıldırım, geçen 15 yıl içerisinde, ulusal ve uluslararası düzeyde projeler yürüttüklerini vurguladı. Yıldırım, bu projelerden üretilen bilimsel çalışmalarla, Türkiye içerisinde meslek yüksekokulları arasında çok iyi bir noktada olduklarını belirtti.

Yıldırım, Son 10 yıldır, öğretim üyesi başına düşen uluslararası makale sayısı bakımından, ortalamanın 1'in üzerinde olduğunu ve Türkiye ortalamasının 0,5-0,6 arasında değiştiği göz önünde alındığında, bu rakamın daha anlamlı olduğunu söyledi.

Bölge kalkınmasına yönelik olarak, ilçedeki kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ile birlikte projeler gerçekleştirdikleri belirten Yıldırım, bu projelerle yüksekokulda var olan bilimsel birikim ve tecrübenin bölgeye aktarılması açısından önemli olduğunu vurguladı. Ziyarette, gelişen süreç içerisinde, İspir Hamza Polat Yüksekokul'unda gelecek 10 yıla ait değerlendirmeler yapıldı. Kamu ve özel sektör ihtiyaçları ve üniversite finansal durumu dikkate alınarak açılması düşünülen yeni programlar hakkında, Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz istişarelerde bulundu. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, akademik ve idari perSonel ile İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokul'unun geldiği noktada önemli başarılara imza attığını, meslek yüksekokullarının ihtiyaçlarına öncelik verdiklerini, bunun ikinci rektörlük döneminde de devam edeceğini söyledi.

Koçak, İspir Hamza Polat MYO'nun, yapılan akademik çalışmalarla ve sosyal faaliyetlerle örnek gösterilecek bir okul olduğunu belirtti.