Ünye’de Yurt Açılışı

Ordu’nun Ünye ilçesinde Kavaktepe Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği tarafından yaptırılan Özel Mazhar Ortaöğretim Talebe Yurdu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Ünye’de Yurt Açılışı
Ünye’nin Nuriye Mahallesi’nde Kavaktepe Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği tarafından yaptırılan 40 öğrenci kapasiteli Özel Mazhar Ortaöğretim Talebe Yurdu, törenle hizmete açıldı. Açılış törenine İl Genel Meclisi Üyeleri Fahri Şahin ve Ali Özkan, Özel Öğrenci Yurtları Samsun Bölge Müdürü Ömer Yılmaz, Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Ünye Yurtlar Müdürü Süleyman Yılmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim okunması ile devam eden açılış programında dernek adına konuşan Yurt Müdürü Ali Sütçü, öğrenci yurdunun 6 ay içinde tamamlanarak hizmete açıldığını söyledi.

Ünye Mazhar Erkek Talebe Yurdu’nun, Temmuz 2012 tarihinde Aslan ve Kenan Onar kardeşler tarafından babaları merhum Mazhar Onar adına hibe edildiğini belirten Ali Sütçü, “6 ay gibi kısa bir sürede inşaatı tamamlanarak 2012-2013 eğitim sezonuna talebelerin hizmetine sunulmuştur. 6 katlı ve 40 öğrenci kapasiteli yurdun tamamlanarak hizmete açılmasına katkı sağlayan hayırsever halkımıza yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış töreninde bir konuşma yapan İl Genel Meclisi Üyesi Fahri Şahin, “Gençlerimize karşı hepimizin sorumluluğu var ve biz bu sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Her birimiz tahsil yaptık, ilim ve irfan peşinde koştuk, öğrendik ki ilimsiz ve irfansız medeniyet olmaz. Gelişme, kalkınma olmaz. Ama ilmin içi dolu olması lazım. Ruhlar kök değerlerle beslenmesi lazım. Ruhların sevgi medeniyeti ile tanışması lazım. Barış medeniyeti ile tanışması lazım. Sünnetle tanışması lazım. Bilmesi lazım ki dünyadaki mazlumların ölümüne ‘dur’ demeleri lazım. Bu ruh köklü ve güçlü olursa inanıyoruz ki bu hizmetler dünyaya barışın daha çabuk gelmesine vesile olacaktır” diye konuştu.

“TERÖR, DİNDEN MAHRUM BİR NESİL YETİŞMESİNDEN DOLAYIDIR” Özel Öğrenci Yurtları Samsun Bölge Müdürü Ömer Yılmaz da açılış töreninde yaptığı konuşmada, 1 yıl önce Aslan Onar’ın Samsun’a gelerek bir binaları olduğunu ve talebelerin hizmetine bağışlamak istediklerini söylediğini hatırlatarak, “Biz de memnuniyetle kabul ettik memnun olduk. Huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyoruz, Allah kendilerinden razı olsun. Bu hizmetin peşinde koşan sizlerden de Allah razı olsun. Bu nesle bu insanlara sahip çıkmak çok önemli, bu yurtta kalan öğrencilerimiz her gün sabah namazına kalkar namazını kılar ve Yasin-i Şerif, İhlas-ı Şerif hatmi yapar ve ardından bu coğrafyada yaşayan tüm insanlara dua eder. Onun için bu talebeler sizler için maddi manevi birer rahmettir. Allah’ımız bu hizmetlerden bizi ayırmasın, milletimize memleketimize zeval vermesin, yavrularımız ahlaklı ve terbiyeli yetişsin, eğer bu memlekette terör ve anarşi varsa Allah’tan ve dinden mahrum bir nesil yetişmesinden dolayıdır. Allah’tan korkan bir insan başkasına ait bir yeşil yaprağı koyununa keçisine yedirmemek için dikkat eder ki yarın Allah indinde hesap vereceğini bilir. Allah’tan korkan nesil hırsızlık, hayasızlık yapamaz. Bu bakımdan hepimize büyük görev ve sorumluluk düşmektedir” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından babaları adına yurt binasını bağışlayan Aslan ve Kenan Onar kardeşlere dernek tarafından birer plaket verildi.

Kaynak: İHA