Ayseki Köyüne 35 Adet Güneş Enerji Sistemi

Orman-Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü (ORKÖY) ile Çankırı Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından Yapraklı ilçesine bağlı Ayseki Hacılar köyüne kurulan 35 adet güneş enerji sistemini düzenlenen törenle açıldı.

Ayseki Köyüne 35 Adet Güneş Enerji Sistemi
Açılışa Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ankara Orman Bölge Müdürü Yusuf Reis, Çankırı Jandarma Komutanı J.Alb. Şakir Uslu, Çankırı Orman İşletme Müdürü Sami Yılmaz, Çankırı Emniyet Müdürü Ali Murat Tağlı, Teknoloji ve Sanayi İl Müdürü Şaban Küçükgümrah ile köylüler katıldı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, köylerin gelişebilmesi için gereken desteğin verildiğini belirtti.

ORKÖY’ün Çankırı’da yaklaşık 1 milyon lira kredi vereceğini açıklayan Vali Özcan, bu destekler ile kırsalda yaşayan insanların rahat bir nefes alacağını ifade etti.

Çankırı’da bir yılı aşkın süredir görev yaptığını hatırlatan Özcan, “Göreve ilk geldiğimde KÖYDES sıralamasında 13 il arasına girdik ve buradan yaklaşık 1 milyon ek ödenek aldık. Çalışmalarımızda her alanda aktif olma gayretiyle ve ilk günkü heyecanımızla yolumuza devam ediyoruz. Diğer taraftan yeni bir hükümet konağı yapacağız, bununla ilgili çalışmalarımızda aralıksız olarak sürüyor. Biz oraya müdürlüklerimizi bir araya toplayacak ve daha kaliteli hizmet verecek bir merkez oluşturuyoruz. Mevcut hükümet konağımızı ise dinamitle patlatıp yok edeceğiz. Orası şehir merkezinde boş bir alan olacak ve vatandaşlarımız rahat nefes alacak” diye konuştu.

100 kişilik ek hastane binası ve yeni emniyet müdürlüğü binalarının çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade eden Özcan, Çankırı’nın en büyük sorunun tanıtım olduğunu kaydetti.

Çankırı tanıtımıyla ilgili Feshane’de 4 gün devam eden bir organize gerçekleştirdiklerini anlatan Özcan, “Ankara gibi bir metropolün yanı başında olan Çankırı’nın bu kadar yalnız kalmasının iyi olmadığını düşünüyorum. Onun için bir tanıtım atağı başlattık ve ara vermeden devam edeceğiz. Feshane’de yaptığımız Çankırı Tanıtım Günleri’ne 4 günde 108 bin kişi katılmış. Bu tanıtım günlerine Ankara ile devam edeceğiz” diye konuştu.

Ankara Orman Bölge Müdürü Yusuf Reis ise, asıl hedeflerinin ormanlar üzerindeki olumsuz etkileri azaltmak olduğunu belirterek, “Ormanların korunması, geliştirilmesi ve işletilmesi hedeflerine ulaşabilmek için ormanların içinde yada yakınlarındaki köy halkının kalkınmasına destek oluyoruz. Bu anlamda Yapraklı ilçesine toplam 78 adet güneş enerji sistemi kuruyoruz. Çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor, şu anda 78 adet sistemin 55 tanesini tamamladık” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA