'zaman 25 Yıldır Tavrını Milli İraden Yana Koydu'

Zaman Gazetesi 25.

  yıldönümünü Ankara`da verdiği resepsiyonla kutladı . Resepsiyona çok sayıda siyasetçi , gazeteci , sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı . Resepsiyona katılanlar Zaman`ın 25 yıllık yayın hayatı süresince , haktan ve haklıdan yanında olduğunu , ülkenin demokratikleşmesinde tavrını milli iradeden yana koyduğunu vurguladı .



Resepsiyona katılanlardan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici , Zaman Gazetesi`nin 25 yıldır milletin birliğine ve bütünlüğüne hizmet ettiğini belirterek , " Zaman Gazetesi , sadece Türkiye’de değil dünyada olup biteni ayağımıza getiriyor . Türk demokrasi tarihinin en kritik süreçlerinde Zaman , hep kritik rol oynadı . Tavrını milli iraden yana koydu . " ifadelerini kullandı .




Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise 25 yıldır Zaman`ı takip ettiğini ifade ederek , " Daha nice 25 . yıllara diyorum . Başarılar diliyorum . " dedi .




HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç da " Zaman Gazetesi Türkiye’nin demokratikleşme sürecine katkısını herkes biliyor . Nice 25 . yıllara ulaşmasını diliyorum . Bundan sonra yeni anayasa ve demokratikleşme sürecinde katkısına ihtiyaç var . " diye konuştu .




DSP Genel Başkanı Masum Türker ise 25 yıl önce Ankara`da yayın hayatına başlayan Zaman`ın , çok ilgisini çektiğini aktararak şunları söyledi : " Çok kısa zamanda ulusal bir gazete haline geldi . 25 . yılında artık birçok haber ajansı ve televizyona de öncülük ediyor . Özellikle , Zaman`ın aykırı görüşlere de sayfalarında yer vermesi çok olumlu . "



Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Zaman yayınlarının asırlar sürmesini dileyip şunları söyledi : " İlk sayılarını hatırlıyorum . Çok başarılı entelektüeli bir araya getiriyordu . Şimdi görsel anlamda da kendini çok yeniledi . Muhteva anlamında da entelektüelliği içerisinde mezcedebilen bir neşriyat oldu . Demokratikleşme süreci için basının öncü olması lazım . Bundan en çok istifade edenler , entelektüeller ve basındır . Aksi durumda özgür basın olması mümkün değil . Zaman Türkiye’de demokratikleşmenin öncüsü ve sözcüsü . Ayrıca , yurtdışında da bir çok ülkede Türkiye`nin sesini duyuruyor . "



Zaman`ın 25 . yıldönümü dolayısıyla verdiği resepsiyona katılan diğer konukların gazete hakkındaki görüşleri şöyle :



Türkiye Pratisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener : Doğrusunu söylemek gerekirse , Zaman`ı yayınlanmaya ilk başladığı dönemde almaya başladım . Devamlı alıyordum . Yayın hayatında başarılar diliyorum .




CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin : Nice 25 yıllar diliyorum . Bir Zaman okuru olarak bu sürecin zorlu geçirdiğini düşünüyorum . Zaman için çaba sarfedenleri , emek verenleri kutluyorum . Nice yüzyıllara diliyorum . Zaman Gazetesi`ni tek kelimede anlatmak gerekirse bence o kelime ; `vicdandır . `



Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış : Zaman Gazetesi`nin 25 yıllık serüvenine bakınca " Türkiye’de Zaman " ne çabuk geçti . " demenin mümkün olmadığını , Zaman Gazetesi`nin 25 yılda kat ettiği mesafeyi görünce gelecek adına umutlarımızın daha da arttığını görüyoruz . 25 yıl önce acaba 30 bin tiraja nasıl ulaşırız diye yola çıkan , ama bugün 1 milyon tiraja yaklaşan Zaman Gazetesi , ilkeli ve objektif habercilik anlayışıyla bu tirajın da ötesine ulaşan bir etki alanına sahip oldu . En önemlisi de Zaman Gazetesi , sadece bir gazete olarak değil , aynı zamanda demokrasiyi ve özgürlükleri esas alan , milli ve manevi değerlerimizi yükselten bir fikir platformu olarak Türk halkının gönlünde müstesna bir yere sahip oldu . Esasen Zaman Gazetesi`nin 25 yıllık yolculuğunu anlamlı kılan en önemli husus , Türkiye`nin son 25 yıldaki yolculuğu ile paralellik arz etmesidir . İnandığı ilkeler ve değerler açısından , yaşadığı zorluklar ve buna rağmen kat ettiği mesafe açısından Zaman Gazetesi Türkiye`den , Türkiye Zaman Gazetesi`nden bağımsız düşünülemez . Bu yolculuğun yansıdığı en somut platformlardan olan Avrupa Birliği sürecinde de Türkiye`nin son 25 yılda kat ettiği mesafeyi Zaman Gazetesi`nin sayfalarının mükemmel bir şekilde resmettiğini görüyoruz . Zaman Gazetesi`nin 25 . yıldönümünü tekrar tebrik ediyor , geleceğe dair umutlarınızın güçclendiği daha nice 25 yıl dileklerimle , " Türkiye`de Zaman hiç geçmeyecek " diyorum .




AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek : Nice 25 . yıllar diliyorum . Dolu dolu 25 yıl geçirdi . Hem demokrasinin hem özgürlüklerin gelişmesinde büyük katıları oldu . 25 yılda , her konuda cesaretli ve tarafsız bir yayın anlayışı sergiledi . Ülkemizin demokratikleşmesinde çok önemli katkıları var . Basında çok önemli bir yeri dolduruyor . Tirajı yüksek , dünyada da önemli bir yer edindi . Türkiye’nin 25 yıllık değişim ve dönüşümünde büyük katkıları var .




AK Parti milletvekili Şamil Tayyar : 25 yıl çok çabuk geçti . Benim meslek hayatımla aynı süre . Zaman olmasaydı Türkiye’nin derin yapılarla ve çetelerle mücadelesi eksik kalırdı . Medyanın kendine çekidüzen vermesinde ve çağa ayak uydurmasında da önemli görevler üstlendi . İyi ki Zaman var .




CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak : Zaman Gazetesi’nin 25 . yılını tebrik ediyorum .



CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlütaslanoğlu : İnsanların özgür olduğu toplumlarda demokrasi de gelişir . Zaman Gazetesi’nin Türk demokrasine katkıları olmuştur .




CHP İstanbul milletvekili Aydın Ayaydın : Zaman’ın büyük bir okur kitlesi var . Mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum . Objektif bir yayıncılık anlayışına sahip . 25 . yılını kutlamak için buraya geldim . Nice 25 . yıllar diliyorum .




İstanbul Bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu : Zaman Gazetesi bu milletin değerlerinin temsilcisi olmuştur . Türk demokrasisine yaptığı katkılar yadsınamaz . Milli ahlak ve değerlerin her zaman savunucusu olmuştur .




RTÜK Başkanı Davut Dursun : Zaman`ın 25 . Kuruluş yıldönümünü tebrik ediyorum . Zaman , alanında çok önemli bir boşluğu dolduruyor . Sayfa tasarımında içeriğine kadar kendine has bir çizgisi var . Doğru haberler veriyor . 25 yıl ciddi bir zaman dilimi .




Yenişafak Ankara Yayın Temsilcisi Abdulkadir Selvi : Türkiye’nin demokratikleşmesi ve özgürleşmesinde öncü rol üstlendi . Nice 25 . Yıllar diliyorum .




Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Sever : Zaman , kendi alanında önemli bir boşluğu doldurdu . İstikrarını koruyarak bu konuma geldi . Basınımızda layıkıyla bu yeri doldurdu .




Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak : Türk basın hayatında zamanın önemli bir yeri var . İçerik ve tasarım olarak kendine has bir çizgisi var . 25 . yılını kutlar başarılar dilerim .




Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı : 25 yıl çok çabuk geçti . Ülkemize milletimize hayırlı haberler veriyor Zaman . Nice 25 yıllar diliyorum . Tarafsız bir yayın anlayışıyla ülkemizin geleceği adına önemli haberler yapıyor .




Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir : Zaman Gazetesi Türkiye’nin en büyük tirajlı gazetelerinden birisi . Özellikle yapıcı yayınlar yapan bir gazete . Nice mutlu yıllar diliyoruz . Allah daha çok okunmayı nasip etsin .




Mehmet Akif Derneği Başkanı ve eski Zaman çalışanı Mehmet Çiftçigüzeli : Zaman Gazetesi’nde iki yıl kulis yazıları yazdım , röportajlar yaptım . Böyle bir kış gününde Zaman sıcaklığını yüzümüze vuruyor . Ülkemizi , insanımızı kuşatıyor .




Başbakan Başdanışmanı İbrahim Kalın : Türkiye’de uzun ömürlü kurumlar kurmak kolay değil . Zaman ise bunun en güzel örneği . Türkiye’nin tarihi Zaman ile birlikte değişti ve gelişti . Benim Türkiye tarihini kendisinden takip ettiğim bir yayın organı . Zaman bilgi ve belgeye verdiği ehemmiyet ile Türk basın hayatında farklılık oluşturdu .




Ankara Valisi Alaattin Yüksel : Zaman gazetesinin 25 . yılını en derin duygularla kutluyorum . Doğru haber ve yayında gazetenin yayınını çok önemsiyorum . Şayet basın sektöründe bir değerlendirme yapılacaksa , Zaman benim için ön planda bir gazete . Ayrıca Zaman`ın haberlerini çok önemsiyorum , çünkü hem genel hem de yerel haberlerde doğru bilgiler yer alıyor . Her sabah kalktığımda güne Zaman Gazetesi`yle başlıyorum . Ve keyifle okuduğum bir gazete .




Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki : 1980’li yıllarda üniversitede olduğum dönemlerde , gazetenin çıktığı günleri hatırlıyorum . ‘El ele elli bine’ kampanyasından bugünlere gelindi . Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum .




TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman : Zaman’ı ilk okumaya 2004 yılında başladım . Haber ve yorumlarını kendime yakın hissettim . Özellikle çok sıkıntılı günlerde yaptığı pozitif haberlerle biz okurlarını hep rahatlaşmıştır . Beni en çok Zaman’ın pozitif haberciliği etkilemektedir . Daha nice 25 yıl diliyorum .




Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Çiğdem Toker : Zaman’ın yaşı benim mesleğe başlama yıldönümüme başlıyor . Rüzgarlıda aynı binada çalıştık . 25 . yılın benim için ayrı bir önemi var .




NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç : Öncelikle nice 25 . yıllar diliyoruz . Zaman Gazetesi basında önemli bir isim . Önümüzdeki yıllarda da nice iyi haberler görmek istiyoruz . NTV olarak bizi atlatmadığı sürece okuyacağımız gazete .




TRT-6 Koordinatörü Fettullah Kırbaş : Zaman 25 . yılına çok zorlu yollardan geçerek geldi . Ben çok iyi hatırlıyorum başlangıcını . Çok zorlu dönemde bayrağı devraldı ve her geçen gün başarılarını , tirajını kararlı bir şekilde sabırla artırdı , bugünlere geldi .




Samanyolu Grubu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdülkadiroğlu : Zaman Gazetesi Türkiye’nin de ötesinde bir dünya markası . Dünyanın bir çok ülkesinde farklı dillerde basılan bir gazete . Bugün dünyanın bir çok ülkesinde bulunanların , yaşayanların koltuk altında Zaman Gazetesi var . Dolasıyla Türkiye’de ve dünyanın bir çok ülkesinde 10 dilde basılan bir gazete .




TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar : Zaman Gazetesi 25 . yılını çok çabuk doldurdu . Nasıl doldurduğunu anlamadık desek , yeridir . 25 yılda çok büyük mesafeler kaydetti . Önemi , yenilikçiliği ve içeriğiyle öncü bir basın yayın organı . Tirajı itibariyle de Türkiye’nin en çok satan gazetelerinden biri . Okuyucuları için bir inci . Zaman Gazetesi’nin çok daha ileri gideceğine ve basındaki öncü konumunu sürdüreceğine inanıyorum .




Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu : 25 yıldır ilgiyle okuyorum . Sadece mizanpajıyla değil içeriğiyle de dünyaya bakışımı belirginleştirdi . Okuyucusunun dünya bakışını değiştirmeye , katkıda bulunmaya devam ediyor .




Kanal 24 Ankara Temsilcisi Taşkın Koç : Zaman Gazetesi`ne daha nice 25 . yıllar diliyorum . Demokrasi medya ilişkisi açısından baktığımızda , Zaman Gazetesi son çeyrek yüzyılda demokrasiye önemli katkıları oldu . Bu çizgisini diğer medya organlarına da örnek olmasını temenni ediyorum .




Habertürk Televizyonu Ankara Temsilcisi Alican Türkoğlu : Zaman Gazetesi kurulduğu 1986 yılından beri iyi yayın politikası izledi . Bir ngazetenin 25 yıl yayınını sürdürmesi medya açısından çok önemli . Bu başarısıdan dolayı Zaman ailesinin 25 . yıldönümünü kutluyorum .



ATV Ankara Temsilcisi Mehmet Akarca : Rakip olarak da refik olarak da Zaman`ı beğenerek okuyorum . Gerek mizanpajı , gerek haberciliğiyle yakından takip ettiğimiz bir yayıncılık yapıyor . Nice 25 yıllara diliyorum .




TV 8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan : Zaman Gazetesi’nin Türkiye’de çok önemli bir yeri var . Türk demokrasinde , hoşgörüsünde çok önemli bir yeri var . Daha nice yıllara diyorum . Allah nazardan saklasın .




Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Yener Dönmez : Türk medyasında önemli bir yeri olan gazete . Medyanın görevi daha sağduyulu olması . Bunu da Zaman başarıyor . Tirajı , icratları ile Türkiye’de önemli bir görev üstleniyor .




Habertürk Gazetesi Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya : Çeyrek asır gazetecilikte kolay değildir . Bu sektörde uzun süre kalmak zor . Abonelik sistemiyle , yeni mizanpajıyla Türkiye’nin önemli bir gazetesidir .




Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet : Zaman Gazetesi Türk basının amiralidir . 11 yaşından beri bu gazeteyi takip ediyorum , etmekten de büyük mutluluk duyuyorum .




Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu : Zaman hayatın anlamı . Böylesine bir gazetede adıyla hayatla bütünleşiyor . 25 . yıl Zaman’ın kıymetini anlatıyor . Satış ve pazarlamada örnek gazete . Bu ülkenin değerlerine sahip çıkıyor .




Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan : Çok heyecanlıyım . 13-14 yılım bu gazete geçti . Çamurlu sokaktan dünya markası oldu . 30-50 binden 1 milyona gelmiş , medyada önemli bir yer sahibi . Zaman aynı zamanda Türk medyasının değişmezi oldu .




ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone : Öncelikle nazik davetiniz için teşekkür ederim . Todays Zaman Gazetesi dahil bütün aileyi tebrik ederim . Türk demokrasisinde çok önemli ve çok özel yeri olduğunu görüyorum . Başarıların devamını diliyorum . Türk diplomasisi için yurt dışında Türkiye’nin sesini duyurarak çok önemli işler başarıyor .




Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Erol Oral : Zaman Gazetesi bireysel olarak hayatımıza önemli katkıları olduğu gibi toplumsal hayatımızda da önemli bir dönüşümün habercisi olmuştur . Her gün bir sonraki güne okumak için merakla beklediğimiz bir gazete olarak hafızalarda yer etmiştir . Milyona ulaşan tirajıyla adete nirengi noktası olmuştur .




Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Ünsal Ban : Zaman Gazetesi Türk medyasında önemli bir yeri dolduruyor . Zaman Gazetesi yazdıklarıyla Türk medyasında doğru ve tarafsız haberciliğin önemli bir temsilcisi oldu . Nice 25 . yıllara .




Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş : Çeyrek asır kutlu olsun . Zaman basına yeni bir soluk getirdi . Ben spor adamıyım . Amatör spora her zaman destek veriyorsunuz , halterin her zaman yanında oldunuz .