Şırnak Valisi Özkan: Flor jel uygulamasının örnek olmasını umuyoruz

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, ildeki bütün ilköğretim okullarında öğretim gören birinci sınıf ve anasınıfı öğrencilerine yönelik olarak düzenledikler

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, ildeki bütün ilköğretim okullarında öğretim gören birinci sınıf ve anasınıfı öğrencilerine yönelik olarak düzenledikleri diş taramasının, bütün Türkiye'ye örnek olmasını umut ettiklerini söyledi.

Şırnak Valiliği tarafından, kentteki 4 bin öğrenci için diş çürümelerini engelleyici flor jel uygulaması amacı ile şölen düzenledi.

Şırnak Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şölene; Vali Vahdettin Özkan ve eşi Ruhan Özkan, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Ali Akmaz, İl Sağlık Müdürü Özgür Yaşar, Sağlık Müdür yardımcıları Rıza Çıtıl, Osman Demir, Mehmet Şerif Zan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik, Dr. Nurullah Kadırhan, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Ferhat Alabalık, öğrenciler ve aileler katıldı.

Vali Özkan, şölende yaptığı konuşmada, Şırnak'ta sağlık alanında büyük yatırımların yapıldığını belirterek, "Sağlıklı nesillerin yetişmesiyle ilgili düzenlenen bu özel organizasyona katılmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Devletimizin ve hükümetimizin sağlık konusunda geliştirmeye açık bütün alanlar için aldığı tedbirler malum. Bunun sürdürülebilir olması için sektörden hizmet alacak nesillerin bilinçlendirilmesi gerekmekte. Şırnak'ta yapılan bu uygulamanın Türkiye'de bir örnek olmasını umuyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere flor jel ile beraber diş macunu ve fırçası dağıtıldı. Öğrenciler daha sonra şölende bulunan palyaçolar eşliğinde eğlendi.