Belçika'da kedi yemek kanunen serbestmiş

Belçika'nın Anvers kentindeki bir semtte kedilerin gizemli bir şekilde ortadan kaybolması, kedilerin yendiğine dair şüpheleri arttırdı. Konunun medyay

Belçika'nın Anvers kentindeki bir semtte kedilerin gizemli bir şekilde ortadan kaybolması, kedilerin yendiğine dair şüpheleri arttırdı. Konunun medyaya yansıması üzerine Belçika'da kedi yemenin önünde yasal bir engelin olmadığı ortaya çıktı.

Yıllardır Anvers'in Deurne semtinde yaşayan 59 yaşındaki Belçikalı bir kadın, sokaklarında bir yıl içinde 11 tane kedinin ortadan yok olması üzerine harekete geçti. Yerel bir gazeteyi olaydan haberdar eden kadın, "Bir yıl içinde tam 11 tane kedi kayboldu. Bu artık tesadüf olamaz. Ya komşularımız arasında kedilerden nefret eden birisi var, yakaladığını öldürüyor ya da onları yiyor. Çünkü şu ana kadar hiçbir kedi cesedine de rastlamadık." şeklinde konuştu.

Hayvanseverler Derneği GAİA, kedi yiyen insanlara rastlandığını doğruluyor. Buna karşın kedi zehirlemelerin daha sık görüldüğüne dikkat çeken dernek yetkilileri, kedilerin yendiğinden şüphelenenlerin emniyete şikayette bulunmasını tavsiye ediyor.

Belçika Federal Gıda Güvenliği Ajansı (FAVV)'e göre, Belçika'da hayvanlar 'ciddi ihtiyaç' halinde 'hayvansever bir tarzda' öldürülebiliyor. Öldürülen ev hayvanlarını yemek de yasak değil. "Hiçbir yasada öldürülen ev hayvanların yenemeyeceği yazılı değil. İnsanlar dilerlerse ev hayvanı olarak besledikleri kedi, köpek, akvaryum balıklarını yasal olarak yeme serbestliğine sahip." diyen Federal Gıda Güvenliği Ajansı yetkilileri, yasal olarak sadece hayvanların nasıl öldürüleceklerine dair düzenlemenin olduğuna dikkat çekiyor.