Düğün hazırlığı yapan 60 bin çift Evlilik Fuarı'nda buluşacak

Gelinlikçiden çiçekçiye ve kuaföre, organizatörden otellere kadar 22 ayrı iş kolunu kapsayan evlilik sektörü giderek büyüyor. Düğün ekonomisinin hacmi

Gelinlikçiden çiçekçiye ve kuaföre, organizatörden otellere kadar 22 ayrı iş kolunu kapsayan evlilik sektörü giderek büyüyor. Düğün ekonomisinin hacmi için 6,5 milyarlık bir pazardan söz ediliyor. Böyle bir ortamda kapılarını 9. kez açacak olan Evlilik Dünyası Fuarı, 200'den fazla firmaya, yaklaşık 60 bin çifte rehberlik yapacak. Sektörel gelişmeleri ve yeni trendleri ziyaretçileriyle paylaşacak.

Fuarı organize eden Patika Fuarcılık Genel Müdürü Didem Cılga, sektörün büyüdüğünü, büyümeye de devam edeceğini belirtiyor. Cılga'ya göre her sene ortalama 650 bin çiftin evlendiği Türkiye'de düğün maliyeti en az 10 bin TL olarak hesaplanıyor. Bu da ülkede 6,5 milyarlık bir pazar yaratıyor.

Didem Cılga, sektörün büyümesinde çiftlerin düğün hazırlıklarını trendleri göz önünde bulundurarak yapmasının büyük etkisi olduğunu kaydediyor.

Mutfaklar hayatı kolaylaştıran elektrikli aletlerle donatılıyor, salonları son model TV'ler süslüyor. Ev hazırlığının en önemli detaylarından biri olan perde bile en ince ayrıntısına kadar düşünülüyor. Düğün organizasyonları salonlardan görkemli mekanlara kayıyor. Gelinlik, ayakkabı, alyans, davetiye ve diğer tüm detaylar günün modasına uygun seçiliyor. Örneğin sadece gelinlik sektörünün büyüklüğü 500 milyon dolara ulaşmış durumda.

Sektörde son yıllarda büyük bir değişim ve gelişim görüldüğünü vurgulayan Patika Fuarcılık Genel Müdürü Cılga, "Bundan birkaç sene öncesine kadar gelinlikten sektör olarak bile bahsedilmezdi. Dünya markalarının Türkiye'ye gelmesi ve yerli firmaların markalaşması ile gelinlik piyasası ciddi bir iş hacmine sahip oldu." diyor.

Seri üretime geçen şirketler ihracat da yapıyor ve bu alanda Türkiye'nin toplam ihracatının 70-80 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

4 - 6 Şubat 2011 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak olan Evlilik Dünyası Fuarı, 200'den fazla katılımcı firmayla evlilik sektörünün aynası niteliğini taşıyor.

Konsepti 'Sevgi ve Tolerans' olarak belirlenen fuarın ana sponsoru ise Türkiye'nin perdede moda devi Brıllant.