Şanlıurfa'lı sanayiciden Modoko'ya AVM daveti

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin, mobilya sektöründe önemli bir yeri olan Modoko'yu Şanlıurfa'ya davet etti. Suriye ve

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin, mobilya sektöründe önemli bir yeri olan Modoko'yu Şanlıurfa'ya davet etti. Suriye ve Kuzey Irak'a komşu olan Şanlıurfa'ya açılacak Mobilya AVM'sinin iki sınır ülkesine çok iyi satış yapacağını Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik'e aktaran ŞUTSO Başkanı Ertekin, bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, Şanlıurfa'ya mobilya kenti açılması önerisinde bulunmasından haberdar olan ŞUTSO Başkanı Ertekin, Özçelik'i telefonla arayarak Şanlıurfa'nın yatırım konusundaki avantajlarını anlattı. Eylül sonuna doğru Şanlıurfa'dan Erbil'e, Şam'a ve Kıbrıs'a uçak seferlerinin de başlayacağını vurgulayan ŞUTSO Başkanı Ertekin, Şanlıurfa'nın lojistik bakımdan da yatırımcıya avantajları bulunduğunun altını çizdi. Ertekin, İstanbul Anadolu yakasında 150 bin metrekare alana kurulu ve 267 işletmeci ve 350 mağazayı bünyesinde bulunduran Modoko'nun ihracattaki büyümesinin yolunun Ortadoğu pazarından geçeceğini Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik'e aktardı.

Türkiye mobilya sektörünün yüzde 10'unu ellerinde bulunduran Modoko'nun Şanlıurfa'ya yapacağı yatırımda pişman olmayacağını Özçelik'e anlatan ŞUTSO Başkanı Ertekin, "Sizi Urfa'ya bekliyoruz. Her türlü desteği vermeye de hazırız. Gelin misafirimiz olun.Bir araştırma yapın.Urfa'daki yatırım yapma avantajlarını gözden geçirin. Suriye ile aramızda 50 kilometrelik bir mesafe var.Kuzey Irakla yine öyle çok az bir mesafemiz var.Eylül sonunda bu her iki ülkeye uçak seferleri de başlatıyoruz." dedi.

Erktin ile sıcak yatırım daveti diyaloğu yaşayan Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, üyeleriyle yapacağı görüşmenin ardından Şanlıurfa'ya gelme konusunda karar alacaklarını Ertekin'e bildirdi. Bu arada Özçelik, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada; "Suriye sınırından o kadar çok günlük geçiş yapıp alışveriş oluyor ki, eğer böyle bir yer açılacaksa Urfa'ya açılmalı. Oraya büyük bir mobilya merkezi kaçınılmaz oldu. Bir Modoko da oraya kursak insanlar günlük geçiş ile gelip çok güzel alışveriş yaparlar." demişti.