Toplumsal Destek Gönüllüleri Arıt'ta

Toplumsal Destek Gönüllüleri Emekli Ziraat Mühendisi Emine Küçük ve beraberindeki TDG üyeleri Bartın'ın Arıt beldesinde bulunan Şehit Necdet Orhan Yatılı İlköğretim Okulu'nda bilgilendirme toplantısı düzenledi

Toplumsal Destek Gönüllüleri Arıt'ta
  Toplumsal Destek Gönüllüleri Emekli Ziraat Mühendisi Emine Küçük ve beraberindeki TDG üyeleri Bartın ' ın Arıt beldesinde bulunan Şehit Necdet Orhan Yatılı İlköğretim Okulu ' nda bilgilendirme toplantısı düzenledi .
Yaklaşık 100 katılımcının iştirak ettiği bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan TDG Başkanı Emine Küçük , " Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan duyduğumuz mutluluğu bilmenizi istiyor ve hepinize hoş geldiniz diyorum . Amacımız sizleri daha iyi tanımak , devlet ile aranızda köprü görevini üstlenmek , doğru olduğuna inanılan yanlışları düzeltmek ve en az birinizin sorununa çözül olmaktır " dedi . TDG Başkanı Emine Küçük ayrıca , " Arıt beldesinde yaptığımız araştırmalarda bölgede eğitim , aile içi iletişim eksikliği , akraba evliliği ve intihar teşebbüsleri gibi konularda sorunlar var . Bu sorunları katılımcılarla paylaşarak bu konularda sizleri aydınlatmak istiyoruz " dedi .
TDG üyelerinden İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Uzmanı Ufuk Kaya , " Şiddet ve türleri ile sağlıklı aile " , Baro avukatlarından Arzu Kaptan , " Kadın hakları ve bu kanunda yapılan değişiklikler ile tüketici hakları " , Avukat Semdal Çınçın , " Medeni kanun ve ailenin korunması hakkındaki kanun " , İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr . İsmet Kavaklı , " Aile hekimliği , hijyen ve meme kanserinde erken teşhisin önemi " , Tarım İl Müdürlüğünden Gıda Yüksek Mühendisi Vildan Gençer , " Yeterli ve dengeli beslenme , gıda alımında nelere dikkat edilmesi gerektiği ve iyot tüketiminin nasıl olacağı ve yararları ile çocuklar için kahvaltının önemi " , Rehber Öğretmen Özgür Özdemir , " Çocuklara karşı anne-baba tutumlarında nelere dikkat edilmesi gerektiği " , Tarım İl Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Figen Kemik , " Ahır bakımı ve süt sağımında yapılması gerekenler " , Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünden Engin Şahin ise " Engellilik ve sebepleri " konularında katılımcılara güncel bilgiler aktardı .
Katılımcıların TDG üyeleri ile bire bir görüşme fırsatı da buldukları bilgilendirme toplantısı sonunda TDG üyeleri tarafından hazırlanan bilgilendirme broşürü de dağıtıldı . TDG Başkanı Emine Küçük katılımcılara bilgilendirme broşürlerindeki telefon numaralarından kendilerine istedikleri zaman ulaşabileceklerini söyledi .