Hibrid motorlu Doblo

Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında üretilen Fiat Doblo'nun yeni neslinin doğalgazla çalışan hibrid motorlu versiyonu ilk kez 80. Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak.

Hibrid motorlu Doblo
Fiat Doblo Natural Power (Doğal Güç) adıyla tanıtılacak olan doğalgazla çalışan ve 1.4 litre 120 HP’lik T-jet motorla kombine edilen Yeni Fiat Doblo versiyonu, hem ekonomik hem ekolojik özellikleri bir arada sunan fakat performanstan da ödün vermeyen bir seçenek olarak dikkat çekiyor.

1.4 litre hacimli 120 HP’lik T-Jet motorla donatılan yeni Fiat Doblo’nun Natural Power versiyonu, hem benzinin hem de doğalgazın birlikte kullanıldığı ikili bir yakıt sistemine sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

İlk çalıştırmada benzinle harekete geçen motor, hemen ardından aracın altına özel bir muhafaza içine konumlandırılan 95 litrelik 4 adet tüpten gelen doğalgaz ile çalışmaya devam ediyor. Benzinli yakıt sistemi, aracın ilk çalıştırılması esnasında olduğu gibi doğalgazın tükendiği durumlarda devreye girerek verimli ve etkin bir çalışma sunuyor. Yeni Fiat Doblo Natural Power’ın sürücüleri, kokpit paneli üzerindeki bir düğmeye basarak istedikleri anda doğalgazlı yakıt sisteminden benzinli yakıt sistemine geçiş yapabiliyor.