Rize'de 24 kilogram eroin ele geçirildi

Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan kişilere yönelik operas

Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan kişilere yönelik operasyonda 24 kilogram eroin ele geçirdi.

KOM Şubesi ekipleri, narkotik dedektör köpeği 'Julia''nın da katıldığı operasyonda il merkezinde bir aracı yakın takibe aldı. Ekiplerin gece geç saatlerde yürüttüğü operasyonda merkez Gündoğdu Mahallesi, Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki kontrol noktasında durdurulan araçta yapılan aramalarda gizli bölmelerde 24 kilogram toz halinde eroin ele geçirildi. Polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen operasyonda iki kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan M.Y. (37) ve E.G. (41), adli işlemlerin ardından tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, ilde uyuşturucu maddelere yönelik operasyonlar kapsamında en büyük rakama ulaştıklarını söyledi. Uyuşturucu madde ticareti yapmak isteyenlerin, Karadeniz sahil yolunu yeni bir güzergah olarak kullanabileceğine dikkat çeken Demirtaş, "Daha önceden yapmış olduğumuz operasyonlarda bu kadar fazla kiloda eroin ele geçirememiştik. Ekiplerimizin başarılı takibatı sonucu 24 kilogram eroin ele geçirdik. Buradan şunu anlıyoruz ki uyuşturucu ticareti yapanlar Karadeniz'i güzergah olarak kullanmak amacında, ama bizler bundan sonra da yapacağımız operasyonlarla bu duruma izin vermeyeceğiz." dedi.

Demirtaş, yakalanan eroinin büyük ihtimalle Van'dan yola çıkarılarak Karadeniz üstünden yurt dışı ya da büyükşehirlere götürüleceğini tahmin ettiklerini söyledi.