'Altın Kızlar' kamera diyor

AK Parti tarafından hazırlanan ve 5 Aralık 2010'da gösterilecek olan '52 Altın İmzalı Kadın' adlı belgeselinin çekimleri başlıyor.

'Altın Kızlar' kamera diyor
Akşam Gazetesi'nden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, bilim, sanat ve edebiyat gibi alanlarda dünyaca ünlü 52 Türk kadınının yer aldığı ve çekimlerine bu hafta başlanacak olan belgesele, Vakit yazarı Sibel Eraslan da dahil edildi.

'DOKUZ KİTABIM VAR'

Listenin diğer sürprizi ismi ise Türk Sanat Müziği’nin dev ismi Müzeyyen Senar oldu. Partinin hazırladığı listeye göre Senar da belgesele ‘evet’ dedi. Eraslan, yaptığı açıklamada, edebiyatçı kimliği nedeniyle böyle bir davet aldığını belirterek, "Yayınlanmış dokuz kitabım var. İslamcı hareketin içerisinde belli bir yerim ve duruşum var. Aynı zamanda barış aktivisti içerisinde yer alıyorum" dedi. Eraslan, çekimlere hazırlandığını da söyledi.

PEKİNEL KARDEŞLER İKNA OLDU

Proje hazırlık aşamasındayken AK Parti’nin belgeselde yer alma davetine ‘Hayır’ cevabı veren dünyaca ünlü piyanistlerimiz Güher-Süher Pekinel kardeşlerin, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin’in devreye girmesiyle ikna oldukları öğrenildi.

Şahin, başlangıçta projeye temkinli yaklaşan Biret ve Pekinel kardeşlerle görüştüklerini belirterek, "Ne yapmaya çalıştığımızı anlatınca kabul ettiler. Zaten belgesel çalışmalar da başladı" dedi. Süher Pekinel de projenin hazırlık aşamasında yaptığı açıklamada "Biz herhangi bir partiyle işbirliği halinde olamayız. Davet bile almadık ama cevabımız ‘hayır’ olurdu" demişti.

MUHALİF DURUŞU GEREĞİ HAYIR

Belgesele ‘Hayır’ diyen Latife Tekin, önceki açıklamalar›nda "Muhalif bir duruşum var. Bu tip projeler içinde olmayı doğru bulmuyorum" derken, Adalet Ağaoğlu da şunları söylemişti: "Böyle bir imaj çalışmasında yer almam için o partinin mensubu olmam gerekir. Öteki türlüsünü içim almaz."

İŞTE 'EVET' DİYENLER
■ Bilim: Neva Çiftçioğlu, Dilhan Eryurt
■ Müzik: İnci Özdil-Sıdıka Özdil, İdil Biret, Gülsin Onay, Güher-Süher Pekinel Kardeşler, Suna Kan, Sertab Erener, İnci Çayırlı, Müzeyyen Senar, Burcu Karadağ
■ Edebiyat: Alev Alatlı, Sibel Eraslan
■ Dans: Beyhan Murpy
■ Resim: Nadide Akdeniz, Hale Arpacıoğlu, Tülay Tura Börtecene, Canan Tolon
■ Heykel: Meriç Hızal, Azade Köker, Aytaç Marmara
■ Seramik: Alev Ebuzziya, Jale Yılmabaşar, Ferhan Taylan Erder, Alev Araslı
■ Cam: Bingül Başarır
■ Yerleştirme Sanatı: Canan Baykal, Ayşe Erkmen
■ Mimari: Ayşıl Yavuz, Sema Kubat
■ Ebru: Ayda Aktay, Bahtiyar Hıra, Hülya Demirel, Firdevs Çalkanoğlu
■ Minyatür: Cahide Keskiner, Mamure Öz, Gözde Kıyıcı
■ Tezhip: İnci Birol, Fatma Çiçek Derman, Hatice Aksu
■ Hüsn-i Hat: Ayten Tiryaki, Hilal Kazan
■ Moda: Bahar Korçan, Arzu Kaprol, Dilek Hanif, Zuhal Yorgancıoğlu
.