Kahramanmaraş'ta cephanelik ele geçirildi

Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Döngel Köyü'nde Jandarma'nın yaptığı kazı sonucu 15 adet el bombası, 7 adet lav silahı, bir adet de sis bombası bulundu. Mühimmatı bulan Ramazan Aydoğan isimli vatandaş, Korucu Başkanı ve jandarmaya haber verdiklerini belirtti.

Kahramanmaraş'ta cephanelik ele geçirildi
 

Alınan bilgiye gö ; re , Kahramanmaraş ' ın merkeze bağlı Dö ; ngel Kö ; yü ; ' nde tarlasını sulamaya giden 9 ç ; ocuk babası Ramazan Aydoğan ( 43 ) , sabah yol kenarında bir tü ; msek gö ; rdü ; ğü ; nü ; ve bir şeylerin gö ; mü ; lü ; olduğunu anladığını belirtti . Jandarma ' ya haber veren Aydoğan , Cumhuriyet Savcısı ' nın emriyle belirtilen bö ; lgedeki kazıda 15 adet el bombası , 7 adet lav silahı , bir adet de sis bombası bulunduğunu ifade etti . Ramazan Aydoğan , CİHAN muhabirine şunları sö ; yledi :

' Bombaların bulunduğu yer Dö ; ngel kö ; yü ; Alaç ; ayır deresi civarında kö ; ye 500 metre uzaklıkta . Ayva bahç ; esini sulamak iç ; in sabah 6 . 00 ' da yola ç ; ıktım . Her zaman geç ; tiğim gü ; zergahta yeşil bir boru gö ; rdü ; m . Yanıma vardım ü ; zerinin kuru dallarla kapalı olduğunu gö ; rdü ; m . Tehlikeli bir şey olduğunu anladım . Korucu Başkanı Mehmet Yılmaz ' a haber verdim . O da jandarma karakol komutanına haber verdi . Jandarma ve bomba imha uzmanları geldi . Savcı nezaretinde mü ; himmatı ç ; ıkardılar .

Bu mevki benim ç ; ocuklarımın da sü ; rekli geç ; tiği , koyun kuzu otlattığı bir mevki , benden ö ; nce ç ; ocuklarım da gö ; rebilirdi . Onlar canlarından olabilirdi , iyi ki ben gö ; rdü ; m . Anladığım kadarıyla ç ; uvalla boşaltılmış , ü ; zeri dallarla ö ; rtü ; lmü ; ş . Burası sü ; rekli gelip geç ; tiğim yer . Bunlar buraya yeni konulmuş . Mü ; himmatları gö ; rdü ; m , ben de askerde lav silahı kullandığım iç ; in nasıl bir silah oludunu biliyorum . Burası yol kenarı , iki kilometre ileride jandarma yol kontrolü ; yapıyor . Belki de onun iç ; in burada bıraktılar . '