Palandöken: Yapılan bu zam piyasaları rahatlatmaz, esnafa nefes aldırmaz

Hükümet tarafından memurlara önerilen 2+2'lik zam oranının çok düşük bulan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Hükümet tarafından önerilen bu zam oranı daralan piyasaları rahatlatmaz ve esnafa nefes aldırmaz' dedi.

Palandöken: Yapılan bu zam piyasaları rahatlatmaz, esnafa nefes aldırmaz
 

Hü ; kü ; met ile memur sendikaları arasında devam eden toplu gö ; rü ; şme sü ; reciyle ilgili aç ; ıklamalarda bulunan Palandö ; ken , ' Hü ; kü ; met memura ö ; nerdiği zam oranını acilen yü ; kseltmelidir . Ç ; ü ; nkü ; verilecek olan bu zam kriz nedeniyle daralan piyasalara can suyu olacaktır . İşç ; i ve memurun aldığı maaş kredi kartlarına gidiyor . İnsanların rahatlaması iç ; in zam oranı artırılmalı ve maaşlarına en azından 1 defaya mahsus seyyanen zam yapılmalıdır ' dedi .

ENFLASYON ORANINDAN DÜ ; ŞÜ ; K


Hü ; kü ; met tarafından memur sendikalarına ö ; nerilen 2+2 ' lik zam oranının hedeflenen 5 . 3 ' lü ; k enflasyon oranından da dü ; şü ; k olduğunu kaydeden Palandö ; ken , ' Ö ; nerilen zam gerç ; ekç ; i değil . Ramazan Bayramı ile birlikte 24 Eylü ; l ' de eğitim ve ö ; ğretim başlayacak . Ama insanlar şimdiden bu maaşlarla bayrama nasıl gireriz , ç ; ocuğumuzun okul masraflarını nasıl karşılarız ' diye dü ; şü ; nmektedir . Hedeflenen enflasyonun altında yapılacak olan zam zor durumdaki esnafımızı perişan eder ifadelerini kullandı .