Hacı adayları dua ve ilahilerle uğurlandı

Sakarya'nın Geyve ilçesinde kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adayları dua ve ilahiler eşliğinde uğurlandı.

Geyve Merkez Sinanbey Camii önünde yatsı namazı sonrasında uğurlama töreni düzenlendi. Uğurlama töreninde konuşan Geyve Müftüsü Hüseyin Duran daha önce 1. kafilede 13, ikinci kafilede 16 olmak üzere toplam 29 hacı adayının kutsal topraklara uğurlandığını söyledi. Müftü Duran konuşmasında " Geyve'den bu sene hacca giden birinci kafilede 13, ikinci kafilede 16 hacı adayı var. Yeni gelecek olan kontenjanda kaç kişi olacağı henüz belirlenmedi. İlçemizden gönderilen kafilelerle birlikte 6 görevli ve 1 şoför çıktı. Allahü Teala hayırlısı ile gidip gelmeyi kendilerine nasip eylesin. Yapacakları Hac görevini ifada kolaylık versin "şeklinde konuştu.
Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya da " Hacca giden bütün adaylarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum. Kolaylıkla ve sağlıklı bir şekilde gidip gelmelerini temenni ediyorum "dedi.
Konuşmaların ardında yakınları ile vedalaşan hacı adayları yapılan duaların ardından otobüslere bindiler. Otobüslerle İstanbul'a kadar gidecek hacı adayları buradan uçakla kutsal topraklara hareket edecekler.