Ergenekon havlattı

Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde ve duruşma salonunda uygunsuz davranışları nedeniyle Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen Danıştay suikasti davasının tutuklu sanığı Alparslan Arslan'ın, psikiyatrik muayenesinin yapılması için 12 gün kaldığı hastanede uygunsuz davranışlara devam ettiği belirlendi.

Gözlem odasında yakın takibe alınan Alparslan Arslan'ın, yapılan muayene sırasında cinsel organını çıkartıp kameraya gösterdiği, havlama taklidi yaptığı, öfkeli tutum sergilediği, kafasına duvara vurduğu ortaya çıktı. Raporun sonuç bölümünde de Alparslan Arslan'ın tedaviyi gerektiren psikiyatrik hastalığının bulunmadığı ifade edildi.

Ergenekon iddianemesinde Danıştay suikastini sanığı olarak yargılanan Alparslan Arslan, sağlık muayenesi esnasında kan ve idrar tahlili yapmayı reddetiği ve kendine zarar verici davranışlarda bulunduğu belirtildi.

Sergilediği tutum ve davranışların herhangi bir akıl hastalığı ya da zayıflığı bulgusu olarak belirlenmedi. Hekimi yanıltma çalışması olarak similasyon (temaruz) tanısıyla değerlendirildi. Alparslan Arslan'da halen tedaviyi gerektiren bir psikiyatrik hastalık bulgusu saptanmadı.