MHP'li Yalçin Açiklamasi 'MHP, Siyaset Platformunda Yer Alan Herhangi Bir Partiden Ibaret Degildir'

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskan Yardimcisi-Istanbul Milletvekili E. Semih Yalçin, “MHP, siyaset platformunda yer alan herhangi bir partiden ibaret degildir” dedi.

MHP Genel Baskan Yardimcisi Yalçin, “MHP’nin Yeni Dönemde Gerçeklestirecegi Siyasi Faaliyetlere” dair yaptigi yazili açiklamada, “Bilindigi üzere MHP, Türkiye’de millî bilincin ve varlik refleksinin diri kalmasinda kritik rol oynayan bir siyasi partidir.

Dolayisiyla partimizin yillardir gerçeklestirdigi her siyasi faaliyet, ortaya koydugu her tavir ve hayata geçirdigi bütün politikalar; bu islevi dikkate alinarak sürdürülmektedir.

MHP, siyaset platformunda yer alan herhangi bir partiden ibaret degildir” ifadesini kullandi.

“Derin bir tarih suuruna, kökü binlerce yila uzanan millet ve devlet aklina dayanan siyaset felsefesine malik MHP kadrolari; sosyal, kültürel ve fikir hayatimizda da önemli bir fonksiyon icra etmektedir” diyen Yalçin açiklamasini söyle sürdürdü:

“Hayat sürdügümüz cografyada vuku bulan olaylar, dünyada meydana gelen son hadiseler, MHP’nin üstlendigi tarihî misyonun ehemmiyeti kadar, hem karar vericilerin hem de millî birlik ve bütünlügümüz istikametinde siyaset yapan partilerin sorumluluk payini katbekat arttirmistir.

Gerek bölgemizde, gerekse yerküremizde insanligin gelecegi açisindan köklü degisikliklerin yasanacagi, yeni bir küresel düzenin ayak seslerinin hissedildigi sancili bir süreçten geçmekteyiz.

Dünyaya nizam vermek bahanesiyle asirlardir insan hak ve hürriyetleri gibi temel kavramlari istismar eden küresel aktörler tarafindan, yeni bir sömürü düzeni tesis etmek için bu kez bütün yüksek beserî normlarin çignendigine sahit olunmaktadir.

Beseriyetin akibeti açisindan endise verici bu gelismeler; cografyamizin baris ve sükûna kavusmasi, yeryüzünün selamete erisebilmesi, insani insan yapan degerlerin yasatilabilmesi için 21. asrin Türkiye yüzyili olmasi yolunda çaba gösteren herkese agir mesuliyetler yüklemektedir.

Bu çerçevede; TBMM’nin Ekim ayinda açilmasiyla baslayacak yeni yasama döneminden itibaren, iç meselelerle ilgili atilacak adimlar yaninda, ülkemizin bölgesinde ve dünyada sürdürmekte oldugu küresel politikalarin devami, global aktörlerin Türkiye’ye dönük planlari gibi hususlar, gündemde önemli yer isgal edecektir.

Yeni dönem; hem Türkiye’nin iç sorunlarinin asilmasina, hem de küresel ölçekteki hedeflere ulasilmasina katkida bulunmak üzere birlik ve bütünlügümüze, dirlik ve düzenimize varligini adayan siyasi partiler için büyük bir imtihan evresi olacaktir.

Bilhassa muhalefetteki partilerin, tribünlere oynamak ve “erkenden erken seçim rüyalari görmek” yerine, Türkiye’nin önündeki iç ve dis engellerin asilmasina ne mikyasta katki saglayacaklari önem arz etmektedir.”

MHP’nin; Türkiye’nin hizini kesmek için yoluna düsürülen suni heyelan taslarini temizlemek için üzerine düsen görevi, yeni dönemde de olanca gücü ve samimiyetiyle yerine getirme gayretinde olacagini vurgulayan Yalçin sunlari kaydetti:

“Önümüzdeki siyasi sürece hazirlik baglaminda; partimizce öncelikle 19 Eylül 2024 tarihinde genel merkezimizde saat 14.00’te Genel Baskanimiz Sayin Devlet Bahçeli’nin baskanliginda MYK toplantisi gerçeklestirilecektir. Bilahare 21 Eylül 2024 tarihinde de yine genel merkezimizde saat 14.00’te Il Baskanlari toplantisi yapilacaktir.

Toplantilar vesilesiyle Türkiye gündemindeki bütün öncelikli konular masaya yatirilarak fikir teatisinde bulunulacaktir.

Söz konusu toplantilarda ortaya atilan görüsler dogrultusunda varilacak ortak kararlar, partimizin daha sonraki siyasi adimlarinin tayininde yol gösterici olacaktir.”
Kaynak: İHA