Alanya'da 30 Agustos Zafer Bayrami Fener Alayiyla Kutlandi

Antalya’nin Alanya ilçesinde 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 102’nci yili, fener alayi yürüyüsü ve coskulu etkinliklerle kutlandi.

Alanya'da 30 Agustos Zafer Bayrami Fener Alayiyla Kutlandi
30 Agustos Zafer Bayrami ve Türk Silahli Kuvvetleri Günü, tüm yurtta oldugu gibi Alanya’da da büyük bir coskuyla kutlandi. Aksam saatlerinde Atatürk Aniti önünde baslayan programa Alanya Kaymakami Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Baskani Osman Tarik Özçelik, Alanya Kent Konseyi Baskani Nurhan Özcan, protokol üyeleri ve çok sayida vatandas katildi.



“Atamizin izinden yürümeye devam edecegiz”

Alanya Belediyesi ile Kent Konseyi’nin ortaklasa düzenledigi programin açilis konusmasini yapan Baskan Özçelik, "Bugün, 30 Agustos Zafer Bayrami’mizin 102. yil dönümünü kutlamanin mutlulugunu yasiyoruz. Milletçe en içten sevinçlerimizi paylasarak, ay-yildizli bayragimizin altinda toplandik. Cumhuriyetimizi ve degerlerini korumak, bizlerin en büyük görevi ve sorumlulugudur. Atamizin, ’Büyük isleri yalniz büyük milletler yapar’ sözünden aldigimiz güçle, izinden yürümeye, halkimiza hizmet etmeye devam edecegiz. Dehasiyla ülkemizin gelecegine isik tutan Ulu Önder, egemenligi kayitsiz sartsiz millete devretmis ve demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkesine bagli, küllerinden dogan Türkiye Cumhuriyeti’ni insa etmistir. Aziz sehitlerimizi rahmetle aniyor ve onlarin bize biraktigi bagimsizlik mirasiyla gurur duyuyoruz. Sehitlerimizin kahramanliklari sayesinde hür ve bagimsiz olarak yasamaktayiz. Bu anlamli gün, milletimizin vatanina sahip çiktigi bir gündür. Millet olarak gösterdigimiz birlik ve beraberlik ruhu ile ülkemizi daha ileriye tasiyacagimiza olan inancim sonsuzdur" dedi.

Baskan Özçelik’in konusmasinin ardindan protokol üyeleri tarafindan Cumhuriyet mesalesi yakildi ve fener alayi yürüyüsü gerçeklestirildi.

Çok sayida vatandas, ellerinde Türk bayraklari ve marslar esliginde Atatürk Caddesi üzerinden Iskele Caddesi’ne, oradan da tekrar Atatürk Aniti’na büyük bir heyecan içinde yürüdüler. Kaymakam Ürkmezer ve Baskan Özçelik, yürüyüste vatandaslari selamlarken marslara eslik ettiler. Vatandaslarin yani sira yerli ve yabanci turistler de cep telefonlariyla kaydederek bu ani ölümsüzlestirdi. Program, Atatürk Aniti önünde Tülay Özdemir, Irem Özalp ve Burak Gündogdu’nun müzik dinletisiyle sona erdi. Kalabalik, birbirinden güzel sarkilar esliginde bayram coskusunu doyasiya yasadi.
Kaynak: İHA