Baskan Çolakbayrakdar, 'Otomatik Sulama Ile Su Ve Enerji Tasarrufu Sagliyoruz'

Kocasinan Belediyesi, su kaynaklarinin verimli kullanilmasi ve enerjiden tasarruf saglanmasi amaciyla park ve yesil alanlarda otomatik sulama sistemini yayginlastiriyor.

Baskan Çolakbayrakdar, 'Otomatik Sulama Ile Su Ve Enerji Tasarrufu Sagliyoruz'
Kaynaklarin daha verimli kullanilmasi konusunda birçok yatirima imza atan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, “Küresel isinmayla birlikte medeniyetimizin mihenk tasi olan suyumuzun daha verimli kullanilmasi için yatirimlar yapiyoruz. Bunlardan biri olan otomatik sulama sistemi ile önemli ölçüde su ve enerji tasarrufu sagliyoruz” dedi.

Çevre ve insan odakli çalismalar yürüten Baskan Çolakbayrakdar, LED teknoloji aydinlatma ile 1 yilda 2,5 milyon TL tasarruf sagladiklarini hatirlatarak, otomatik sulama sistemiyle de önemli ölçüde su, zaman ve enerji tasarrufu sagladiklarini vurguladi. Belediye hizmetlerinin akilli sistemlere entegre edildigini belirten Baskan Çolakbayrakdar, “Insani merkez alarak yüksek teknolojiyi kullanan, daha yasanabilir ve sürdürülebilir sehirler insa ediyoruz. Özellikle küresel isinmayla birlikte medeniyetimizin mihenk tasi olan suyumuzun daha verimli kullanilmasi için yatirimlar yapiyoruz. Bunlardan biri olan otomatik sulama sistemi ile önemli ölçüde su ve enerji tasarrufu sagliyoruz. Bilindigi üzere, 5 yil önce hayata geçirdigimiz LED teknoloji aydinlatma ile hem daha fazla aydinlik hem de daha fazla enerji tasarrufu sagladik. Kamu binalarinda enerji tasarrufu ile ilgili 2019/17 Sayili Cumhurbaskanligi Genelgesi dogrultusunda belediye hizmet binasi basta olmak üzere tesislerimiz ve atölyelerimizde LED teknoloji aydinlatma sistemine geçtik. Ayrica Park ve Bahçeler Müdürlügü Bakim Onarim Sefligi ekiplerimiz, park, cami ve yesil alanlardaki toplam 4 bin aydinlatma direginin eski ampullü armatürlerini, LED armatürlerle yeniledi. Böylelikle hem malzeme hem de enerji olmak üzere toplamda 1 yilda 2,5 milyon TL tasarruf sagladik. Ayrica mevcut parklarda yaygin hale getirdigimiz ve yeni yaptigimiz parklarda uyguladigimiz otomatik sulama sistemiyle gelecek nesillerimize daha yasanabilir bir çevre birakacagiz. Bütün gayretimiz, hemsehrilerimize daha mutlu, huzurlu olabilecekleri bir ortam hazirlamak ve daha çevreci yaklasimlarla onlara hizmet edebilmektir” ifadelerini kullandi.

Insan odakli anlayisla yenilikçi hizmetler sunduklarina dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar, Kocasinan’in yenileme çalismalariyla örnek teskil ettigini de sözlerine ekledi.

Öte yandan, daha yesil bir Kocasinan için çalismalara hiz kesmeden devam eden Kocasinan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü, ilçe genelindeki mevcut parklarda otomatik sulama sistemini yayginlastirirken yeni park yapiminda ise otomatik sulama sistemini monte ediyor. Zaman ayarli ve noktasal sulama sayesinde su kullanimi azalirken, ayni zamanda hem enerji hem de zamandan tasarruf saglaniyor.
Kaynak: İHA