Bagcilar'daki Okul Bahçeleri Renklendi

Yeni egitim ögretim sezonunun açilmasina kisa bir süre kala Bagcilar’daki okullarin bahçeleri rengarenk oldu. Bagcilar Belediyesi’nce okullarin bahçelerine aralarinda “yag satarim bal satarim”, “mendil kapmaca” ve “sek sek” gibi geleneksel oyunlarin da oldugu oyun gruplari çizildi.

Bagcilar'daki Okul Bahçeleri Renklendi
2024-2025 egitim ögretim yilinda ilk ders zili, 9 Eylül günü çalacak. Okul öncesi egitim ile ilkokul 1’inci sinifa baslayacak ögrenciler ise 2-6 Eylül tarihleri arasinda uyum egitimleri gerçeklestirilecek.

Bagcilar Belediyesi de her yil oldugu gibi bu sene de okullarin açilmadan önce harekete geçti. Hazirlanan plan dogrultusunda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü’ne bagli ekipler, devlet okullarinin bahçelerinde çalisma baslatti. Belediye ekipleri tarafindan okullarin bahçelerine aralarinda “yag satarim bal satarim”, “sek sek”, “mendil kapmaca”, “yakan top” ve “üç tas” gibi geleneksel oyunlarin da oldugu oyun gruplari çizildi.

Çocuklar eglenecekler

Ekiplerin özverili çalismalari neticesinde bahçeler, rengarenk bir alanlara dönüstü. Ögrenciler, okul bahçelerinde olusturulan bu alanlarda geleneksel oyunlarla tanima imkani bulacak. Ayrica çocuklar, arkadaslariyla oyunlar oynayarak hem eglenceli hem de yararli zaman geçirecek.

Yeni egitim-ögretim dönemi hayirli olsun

Geleneksel oyunlarin çocuklarin zihinsel, bedensel ve ruhsal gelisiminde etkin rol oynadigina dikkat çeken Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, “Ögrencilerin arkadaslariyla oyunlar oynayarak sosyallesmesi ve fiziksel aktiviteler ile saglikli bireyler olarak yetismesi için okul bahçelerinde oyun alanlari olusturuyoruz. Okullarimizin bahçelerini çizimlerle renkli alanlara dönüstürdük. Bu vesileyle de yeni egitim-ögretim döneminin hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA