Yöreler Renkler Festivali, 16-22 Eylül Tarihlerinde Antalya'da Yapilacak

Antalya’da Muratpasa Belediyesi’nin sadece Türkiye’nin degil dünyanin farkli noktalarindan Antalya’ya yerlesenleri bulusturdugu Yöreler Renkler Festivali, 16-22 Eylül tarihlerinde yapilacak. Festival hakkinda açiklama yapan Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal, “Ülkemizin 7 bölgesi, festivalimizde yemekleri, türküleri, danslari ve el sanatlariyla kendi ifade ediyor” dedi.

Yöreler Renkler Festivali, 16-22 Eylül Tarihlerinde Antalya'da Yapilacak
Muratpasa Belediyesi, bu yil 8’incisini düzenleyecegi Yöreler Renkler Festivali’yle türküleri, oyunlari, el sanatlari ve lezzetleriyle dünyanin dört bir yanini Muratpasa Atatürk Kent Meydani’nda bulusturacak.

Büyük bulusma öncesi aralarinda Antalya’da yasayan yerlesik yabancilarin kurdugu derneklerin de bulundugu kültür ve dayanisma, Yörük, hemseri, yöre dernekleri ilk toplantisini yapti. Toplantiya davetli 82 sivil toplum kurulusu katildi.

Hafta boyunca devam edecek festivalde dernekler kent meydaninda kurulacak stantlarda sehirlerinin, ilçelerinin yemeklerini, el sanatlarini, dogal ve tarihi güzelliklerini tanitacak.

Yabanci ülkeler de festivale davetli

Belediye Baskani Ümit Uysal, Yöreler Renkler Festivali’nin baris, dostluk ve kardeslik festivali oldugunu söyledi.

Festivale sadece covid-19 pandemisi döneminde 2 yil ara verdiklerini aktaran Baskan Uysal, festivalle sadece Türkiye’nin degil dünyanin birçok ülkesinde Antalya’ya, Muratpasa’ya gelerek yerlesen insanlarin birbiriyle kaynasmasini amaçladiklarini söyledi.

Baskan Uysal, “Festivalimizi, herkesin kendini birinci sinif hissetmesini saglamak için gerçeklestiriyoruz. Ülkemizin 7 bölgesi, festivalimizde yemekleri, türküleri, danslari ve el sanatlariyla kendi ifade ediyor. Yabanci ülkelerin dernekleri de ayni sekilde festivalimizde yer aliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA