Konya Büyüksehir, 'LIMA YKS Yaz Okulu' Ile Ögrencilere Katki Sagliyor

Konya Büyüksehir Belediyesi bünyesinde lise ögrencilerine ve mezun gençlere yönelik hizmetlerini sürdüren Lise Medeniyet Akademileri’nde (LIMA), Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) Yaz Okulu 19 Agustos’ta basladi.

Konya Büyüksehir, 'LIMA YKS Yaz Okulu' Ile Ögrencilere Katki Sagliyor
YKS Yaz Okulu kayitlarinin sona ermesiyle basvuru yapan ögrencilerin deneme sinavi araciligiyla puanlari belirlendikten sonra TYT ve AYT siniflari olusturuldu. Üniversite sinavina hazirlanan bin 853 ögrencinin katildigi LIMA YKS Yaz Okulu’nda yogunlastirilmis ders programi ile TYT ve AYT gruplarina egitim verilmeye basladi.

Mezun ögrenciler, hafta içi 5 gün, günlük 5’er saatlik egitimlerle haftalik 25 saat derslere katilirken; 12. sinif ögrencileri haftanin 3 günü günlük 7 saatlik egitimlerle haftalik 21 saat ders görüyor. Egitimlere katilan ögrenciler, kendilerine bu imkani saglayan Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay’a tesekkür etti.

Konya Büyüksehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Lise Medeniyet Akademileri’nde sürdürülen YKS Yaz Okulu’nda ögrenciler formel derslerin yani sira motivasyonlarini artirmak için etkinliklerden de yararlanabilecek.
Kaynak: İHA