Baskan Altay Açiklamasi 'Riskli Bina Stogunu Azaltiyor, Yesil Dokuyu Artiriyoruz'

Konya Büyüksehir Belediyesi, Meydan Evleri arkasinda kalan ve yesil alana isabet eden yapilar için tamamladigi kamulastirma sonrasi yikim çalismalarina basladi.

Baskan Altay Açiklamasi 'Riskli Bina Stogunu Azaltiyor, Yesil Dokuyu Artiriyoruz'
Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Konya’nin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle oldugu kadar, çevre ve dogal güzellikleriyle de ön plana çikan çok kiymetli bir sehir oldugunu belirterek, bu konuda sehre deger katan çalismalari titizlikle sürdürdüklerini vurguladi. Ferhuniye Mahallesi Sultansah Caddesi üzerinde, Meydan Evleri arkasinda kalan ve yesil alana isabet eden yapilarla ilgili kamulastirma çalismalarinin ardindan tahliye islemlerine baslandigini kaydeden Baskan Altay, “Bir yandan yesil alanlarimizin artirilmasina katki saglarken bir yandan da riskli bina stogunu azaltarak, sehir merkezimizi rahatlatiyoruz. Meydan Evleri arkasindaki çalismalarimiz tamamlandiginda yesil dokuyu artirarak sehrimizin güzelligine güzellik katmis olacagiz” dedi.

Konya Büyüksehir Belediyesi, Ferhuniye Mahallesi Sultansah Caddesi’nde yesil alana isabet eden ve riskli durumdaki 5 binanin ardindan kamulastirma çalismalari tamamlanan 5 bina için de yikim çalismasi baslatti. Meydan Evleri arkasindaki alanda tahliye islemlerinin ardindan gerçeklestirilecek yikimlar sonrasi yapilacak çalismalarla yesil dokunun artirilmasi hedefleniyor.
Kaynak: İHA