Nüfus Ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügünden 2,5 Milyon Suriyeliye Vatandaslik Verildigi Iddialarina Iliskin Açiklama

Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügü, Suriye uyruklu 2,5 milyon kisiye Türk vatandasligi verildigi iddialarini yalanladi.

Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügü’nün sosyal medya hesabindan bir televizyon programinda 2,5 milyon Suriyeliye vatandaslik verildigi iddialarina iliskin yapilan açiklamada, "Daha önce birçok defa ifade edildigi gibi ülkemizde geçici koruma kapsaminda bulunup Türk vatandasligini kazanan Suriye uyruklu kisi sayisi 238 bin 768’dir. Bunlarin 134 bin 624’ü resit, 104 bin 144’ü ise çocuktur. Yeni kabine dönemimizde ise 101’i resit, 82’si çocuk olmak üzere toplam 183 Suriye uyruklu kisi Türk vatandasligini kazanmistir. Bahse konu programda iddia edildigi gibi ülkemizde 2,5 milyon Suriye uyruklu kisiye Türk vatandasligi verildigi iddiasi tamamen gerçek disidir ve hiçbir dayanagi yoktur. Bakanligimizin Türk vatandasliginin kazanilmasina iliskin resmi sayilari ortadayken gerçekle uzaktan yakindan hiçbir ilgisi olmayan sayilarin gerçekmis gibi kamuoyuyla paylasilmasi iyi niyetle asla bagdasmayan bir tutum olup, dezenformasyon içerikli bu iddialara itibar edilmemesi önemle rica olunur" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA