Baskan Çolakbayrakdar, 'Kentin Kalbinde Tarim Ile Türkiye Için Ilham Verici Bir Model Olduk'

Kocasinan Belediyesi’nin sehrin merkezinde hayata geçirdigi tarim projesi kapsaminda 10’dan fazla çesit sebze fidelerinden olusan 42 bin fidan meyvelerini verdi. Kadinlarin hem organik ürünleri ürettigi hem de satisini yaptigi 25 bin dönümlük tarim arazisini Kayseri’ye kazandiran Baskan Çolakbayrakdar, “Kentin kalbinde tarim ile Türkiye için ilham verici bir model olduk” dedi.

Baskan Çolakbayrakdar, 'Kentin Kalbinde Tarim Ile Türkiye Için Ilham Verici Bir Model Olduk'


Proje kapsaminda 12 kadin üreticiyle sehrin merkezinde tarimsal üretime devam ettiklerini belirten Baskan Çolakbayrakdar, “Kadin Kooperatifimizin üretim yaptigi bahçemizdeyiz. Burada kadin çiftçilerimiz, dogal ürünleri yetistirme imkâni buluyor. Domates, çilek, biber, patlican, kabak, salatalik, fasulye, bamya, bögürtlen ve çesitli yesillikler gibi ürünler üretiyorlar. Geçen yil kurdugumuz kooperatif, aktif bir sekilde tarlada üretime basladi ve devam ediyor. Annelerin eli burada da farkini hissettiriyor. Hem organik hem de Kayseri’mizin yerel tohumlarinin yetistirildigi bir mekân olan burasi, bin 200 metrekarelik parseller olmak üzere toplam 25 bin dönümlük bir araziyi kapsiyor. Hanim kardeslerimizin, hayatin her alaninda oldugu gibi tarimsal üretimde de yer alabilmesi için desteklerimizi sürdürüyoruz. Sehrin merkezinde kent tariminin yapildigi sayili sehirlerden biriyiz. Kayseri’den, büyük bir sehirden kadinlarin merkezde tarimsal üretim yaptigi kooperatifle bir ilki gerçeklestirdik. Bu proje, kadin kooperatifimiz için örnek teskil ediyor ve hem sehrimizde hem de ülkemizde farkli ufuklar açacak. Simdiye kadar yaptigimiz yatirimlarin yani sira, bundan sonra da yeni projelerimizle Kocasinan’imiz için farkindalik olusturacak çalismalari hayata geçirecegiz. Bütün gayretimiz, sehrimizin ve ülkemizin ekonomisine destek olmak ve istihdama katki saglamaktir. Ellerine emegine saglik. Hanim kardeslerimize tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Kocasinan Belediyesi olarak gelecek nesiller ve saglikli toplumlar için ata tohumlarin yetistirilmesi konusunda tarima büyük destek verdiklerinin altini çizen Baskan Çolakbayrakdar, sehir merkezinde vatandaslari tarimla bulusturan bu projenin, Kocasinan modeli olarak Türkiye’nin gelecegine isik tutacagini sözlerine ekledi.

Kooperatif Baskani Büsra Minaz ise organik tarimin yayginlastirilmasi ve kadinin istihdami açisindan çok önemli bir proje oldugunu belirterek, “Geçen yil basladigimiz projede büyük yol kat ettik. Bize burada her türlü imkân saglandi. Bin 200 metrekarelik sebze dikim alaninin yani sira 21 metrekare kapali alan ve dinlenme yerleri de yapildi. Kooperatifimize üye 12 kadin bulunuyor. Burada büyük bir istihdam saglandi. Kooperatife üye olan kadinlarin çogu daha önce hiç çalismamis ve toprakla ugrasmamis kisilerdi. Burada kendi güçlerini kesfettiler. Yerimiz çok güzel ve topragimiz çok verimli. Aslinda kirsal kesimde olmasi gereken isi biz sehrin göbeginde yapiyoruz. Su an tamamen dogal ve organik ürünler yetistiriyoruz. Kadinlarin basaramayacagi hiçbir is yoktur” diye konustu.

Hayalini gerçeklestiren Baskan Çolakbayrakdar’a dualar eden diger kadin üreticiler ise “Sehrin göbeginde bize bu imkânlari sagladiklari için çok tesekkür ediyoruz. Hem evimize yakin hem de merkezde oldugu için yetistirdigimiz ürünlerin satis imkâni daha fazla. Böyle bir imkân taniyan baskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Burada hem istihdam saglaniyor hem de ev kadinlari olarak kendi paramizi kendimiz kazanmaya basladik. Mutlu ve gururluyuz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA