Mus'ta 50 Milyon TL'ye Kurulan Tesiste Saatte 160 Ton Asfalt Üretiliyor

Mus Il Özel Idaresinin 50 milyon TL yatirim ile kurdugu asfalt plentini üretime basladi. Saatte 160 ton kapasiteli olan bu modern tesis sayesinde köy yollarinin tamamina sicak asfalt dökülmesi hedefleniyor.

Mus'ta 50 Milyon TL'ye Kurulan Tesiste Saatte 160 Ton Asfalt Üretiliyor
Yüksek kapasitesi ve gelismis teknolojisi ile dikkat çeken asfalt plenti, bölgedeki yol kalitesini artirarak vatandaslara daha güvenli ve konforlu ulasim imkani sunacak. Il Özel Idaresi yetkilileri, asfalt plentinin devreye girmesiyle birlikte köy yollarinda hizli ve verimli bir çalisma süreci yürütülecegini belirtti.

368 köy ve 2 bin 800 kilometrelik yol agina sahip olan Mus’ta köy yollarinin daha uygun ve daha kaliteli sicak asfalta kavusmasi için Il Özel Idaresi tarafindan asfalt plenti kuruldu.

50 milyon TL’ye mal olan asfalt plentini inceleyen Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Seyhmus Yentür, gazetecilere yaptigi açiklamada, plentin saatte 160 ton kapasiteli oldugunu söyledi.

Plentin test asamasini yaptiklarini ve herhangi bir sorun olmadigini ifade eden Yentür, “Yaklasik 2 bin 800 kilometrelik yol agimiz var. Özellikle iklimimizin kisin çok soguk, sert, yazin da çok sicak ve kurak olmasindan dolayi sathi kaplamalarda yol niteligi zaman zaman bozulmakta ve biz bunlari her yil bütçemizden yenileme imkanini bulamiyorduk. Yaklasik 50 milyon TL’lik bir bütçe ile saatte 160 ton kapasiteli bir plentimizin kurulum asamasini tamamladik. Yollarimizin sicak asfaltla kaplanmasi yönünde kendi plentimizden daha uygun maliyete, daha nitelikli bir asfalt çiktisini alarak yollarimizin yapimina biz bütçe ayirdik ve bu isi bugün itibariyle baslatmis bulunmaktayiz” dedi.

Asfalt plentinde önceliklerinin köy yollari oldugunu vurgulayan Yentür, hizmet alimi seklinde kamu kurum ve kuruluslarina da hizmet sunacaklarini söyleyerek, “Mus sinirlari içerisinde özellikle merkeze yakin yani 60 kilometrelik bir çapta 2 tane özel sirkete ait, bir tane de karayollarinin plenti var. Bugün startini verdigimiz plentimizde öncelikle kendi yollarimiza, akabinde ise hizmet satin alma yoluyla bize müracaatta bulunan diger kamu kurum kuruluslari basta olmak üzere üçüncü sahislara da hizmeti verecegiz. Tabii kendi yollarimizi yaptiktan sonra maksimum düzeyde bu sehrin yollarina fayda saglamak için biz bu makineyi çalistiracagiz” seklinde konustu.

Plentin 5 yilda kendisini amorti edeceginin altini çizen Yentür, “Mus halkinin özellikle kirsal kesimde yasayan vatandasina hizli, nitelikli ve konforu yüksek olan yolu yapmak için bu makineye ihtiyacimiz vardi. Çok sükür ki hayata geçirmeyi basardik” diye konustu.

Kaynak: İHA